promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vágykereső társkereső, avagy itt a Tinder tehenes verziója
Borítókép:  bloomberg.com
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A cél kissé megváltoztani, új irány felé vinni az állattenyésztés körüli kereskedelmet, egyúttal könnyebbé tegyék a farmerek életét.

A digitális világ nomádjai, akik farm vagy mezőgazdasági terület közelébe se mentek, pár éve kaptak egy alkalmazást Farmville néven. Úgy lehetett kapálni, vetni, aratni, hogy közben ki sem kellett mozdulni a négy fal közül. Trágyaszag helyett parfümillat lengte be a helyiséget, miközben az ember megtapasztalhatta, hogyan milyen farmernek lenni.

Most itt az újabb lehetőség kicsit belekóstolni a való világba. Egy egyesült királyságbeli mezőgazdasági startup cég megalkotta ugyanis a Tinder farm verzióját Tudder néven – olvasható a BBC-n. Az applikáció 42 ezer, az Egyesült Királyság területén élő állat profilját tartalmazza abból a célból, hogy a farmerek a lehető legtökéletesebb tenyészállatot találják meg maguknak.

A regisztráló mezőgazdák a Tinderhez hasonlóan ezen a platformon is profilokkal találkoznak, majd adatok, leírások, jellemzők böngészése után eldönthetik, jobbra húzással kimutatják-e érdeklődésüket az aktuális állat iránt. A fejlesztő Hectare Agritech jelezte, céljuk, hogy kissé megváltoztassák, új irány felé vigyék az állattenyésztés körüli kereskedelmet, egyúttal könnyebbé tegyék a farmerek életét.

Ha valaki azt gondolja, ez csak könnyed móka és kacagás, jeleznénk, hogy a világhírű skót teniszező, Andy Murray is ott van a befektetők között.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás