promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy 20 éves modell rejtélyes halála felforgatta az internetet
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Bár a halál oka már kiderült, az eset továbbra is kellően rejtélyes ahhoz, hogy százezrek kövessék feszülten, mire jutnak a görög hatóságok Sinead McNamara 20 éves ausztrál modell és infulencer ügyében.

A fiatal nőre egy, a görög partoknál horgonyzó szuperjacht fedélzetén találtak rá, önkívületi állapotban. Az első hírek arról szóltak, testén kötelek feszültek, ám később kiderült, a nyaka körül találtak kötelet, ami alapján úgy vélték, hogy felakasztotta magát. Ezt az igazságügyi orvosszakértő is megerősítette: a lány halálát akasztás okozta. Ezzel azonban még messze nem oldódott meg az ügy.

 

Sunkissed little munchkin ? W/ @ecotan

Salt Bby ? (@sineadmcnamara) által megosztott bejegyzés,



Sinead McNamara elsősorban arról volt híres, hogy utazott szerte a világban, és élményeit megörökítette az Instagramon, ahol a halála előtt 14 ezer követője volt – jellemző az ügy keltette hullámokra, hogy két nap alatt ez a szám felugrott 30 ezerre.

A lány négy hónapja dolgozott a Mayan Queen IV nevű szuperjachton. A hajó megjelölése nem túlzás, a hatemeletes vízi jármű egy valódi úszó luxushotel, amely minden igényt kielégítő szolgáltatást nyújt tulajdonosának, a világ 143. leggazdagabb emberének, Alberto Baillères milliárdosnak. A mexikói bányamágnás, akinek a vagyonát a Forbes 9,6 milliárd dollárra becsüli, heteken át hajózott a családjával, ám McNamara halálához feltehetően semmi köze sincs, hiszen korábban elhagyta a jachtot.

Baillères cégét képviselő PR-ügynökség mindenesetre nem kommentálta az ügyet, még azt sem voltak hajlandók megerősíteni, hogy a jacht a milliárdos tulajdonában áll-e.

A görög rendőrség eddigi információi szerint a hajó Kefalonia partjainál horgonyzott, amikor a legénység tagjai, köztük McNamara is, kimentek a szigetre bulizni. A lány csupán két vodkaalapú koktélt ivott, majd társaival együtt távozott. Később visszatértek a szórakozóhelyre, akkor a modell már a székeken táncolt, de hamarosan megint távozott. Egy nappal később találtak rá az egyik kabinban. Eszméletlen volt, azonnal kórházba szállították, de az út alatt életét vesztette.

Az orvoszakértő megállapította, hogy a testén semmilyen fizikai erőszakra, vagy dulakodásra utaló jelet nem talált, a halálát pedig az akasztás okozta sérülések okozták. Hozzátette azonban, hogy nem tudni, fogyasztott-e drogot, vagy esetleg valaki kényszerítette-e, hogy elkövesse tettét.

Az ausztrál külügyminisztérium szakértőket küldött Görögországba, hogy segítsék a hatóságok munkáját.

Mindeközben a neten megindult a találgatás, hogy mi okozhatta a lány halálát. A már önmagában rejtélyes ügyet tovább bonyolítja Sinead egyik Instagram-posztja, amelyhez meglehetősen homályos szöveget mellékelt. A lány egy quadon ülve néz hátra a kamerába, mögött a párában úszó táj, és a ragyogó napsütés, a tökéletes nyári képeslapfotóhoz azonban azt írta:
A fejem ma annyira zavaros, vigyetek vissza oda, ahol az egyetlen dolog, amin retteghetek, hogy ne niyssák fel a koponyám.

 

My head is all over the shop today ?? take me back to this where my only worry was not cracking my skull open ?

Salt Bby ? (@sineadmcnamara) által megosztott bejegyzés,



A kép és a szöveg ellentmondása zavarba hozta a rejtélyt megfejteni igyekvőket. Vannak, akik szerint csak tréfa volt, amit írt, mások azonban egyértelműen segélykiáltásként értelmezik a sorokat. Annál is inkább, mert kiderült, hogy a lány nem sokkal korábban szakított a barátjával. Ez ugyanakkor nem változtat azon a tényen, hogy az utolsó napján egyáltalán nem tűnt depressziósnak, együt szórakozott a kollegáival, és semmi jele sem látszott rajta a tragédiának.


Sinead utolsó Instagram-posztjában arról beszélt: egy lengyel lánytól tanult egy szót, azt, hogy „niebieski”, amely kéket jelent lengyelül.
Akkor tanította, amikor tavaly együtt jet-skiztünk a tenger gyönyörű türkiz vízén. Azóta ez a kedvenc szavam
– írta a Kefalonia partvidékét ábrázoló fotója alá.

A rendőrség most a lány telefonját, laptopját is átvizsgálja, a legénység kihallgatása után pedig megnézik a hajó biztonsági kameráinak a felvételeit.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás