Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Mennyibe kerül igazából az iPhone X?

Mennyibe kerül igazából az iPhone X?

Színes

Mennyibe kerül igazából az iPhone X?

Színes

Promotions 15:00
Még sokan nem tarthatják a kezükben a készüléket, hiába leadták az előrendelést, de hát a kezdeti túlterheltség miatt mindig ez szokott lenni. Sokak szerint ez amúgy is csak marketingfogás, szóval nagyobb fennakadásra nem kell számítani.

A telefonok szépen kerülnek kifelé a gyárból, de vajon mennyit fizet értük az Apple? Az IHS Markit ismét körbejárta a dolgokat, és arra jutott, hogy a 64 gigabájtos iPhone X teljes alkatrészeiért 370 dollár 25 centet fizet a cég. Ez a mai árfolyamot nézve 95-100 ezer forint körüli összeg.

Az iPhone 8 felépítése például jócskán, 115 dollárral kevesebbe kerül. Ha a reklám és egyéb költségeket is összeszámoljuk, még akkor is jól kaszál a cég, mivel az ő készülékeik a legdrágábbak a piacon. De hogy az egész világon miért nálunk a legdrágább, az a lenti képen gyönyörűen össze van rakva. Mindenesetre elég kiakasztó, hogy az ÁFA és az Artisjus díj majdnem annyiba kerül nálunk, mint amennyiért az Apple rakja össze a telefont.

Azt hihetnénk amúgy, hogy a háromdimenziós letapogatást lehetővé tevő infravörös kamerarendszer horribilis összegeket jelent, pedig ez csak 16,70 dollár. A legdrágább az X-ben az oled kijelző, ami 110 dolláros kiadás. Hát igen, nem igazán éri meg összetörni. (Torony)

iphonear2017