promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gareth Bale súlyos bejelentést tett - senki nem számított erre
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Instagram oldalán jelentette be Gareth Bale, walesi labdarúgó a nagy hírt. 

Gareth Bale és a walesi válogatott csúnyán leszerepelt a karati futball-világbajnokságon. Csupán egyetlen pontot tudtak szerezni az USA ellen, utolsó helyen zárták a csoportjukat, így nem jutottak tovább az egyenes kieséses szakaszba. 

Gareth Bale másfél évtizede az egyik legnagyobb ígéretként volt számon tartva a focivilágban, 2007-ben igazolt a Southampton csapatától a Tottenham Hotspurhöz. A londoni csapatban hamar szárnyakra kapott: hat évet játszott ott, ezalatt pedig 146 meccsen 42 gólt szerzett a villámgyors szélső.

Szélsebes elfutásainak és felelmetes bal lábának köszönhetően felfigyelt rá a Real Madrid, ezután pedig le is igazolták őt 2013-ban. A madridi karrierje felemásra sikeredett: bár rengeteg trófeát nyert a csapattal - többek között öt Bajnokok Ligáját -, gyakran másodhegedűsként kapott csak szerepet, illetve rendre sérülésekkel bajlódott.

2020-ban egy évre kölcsönvette őt José Mourinho, aki akkoriban a Tottenham csapatát menedzselte. A visszatérése után azonban befejezte elitligás karrierjét és a Los Angeles FC-be igazolt. Sok szerephez itt sem jutott, ezután pedig következett az ominózus bukás a katari vébén.

Az elmúlt évek tükrében a 33 éves Gareth Bale úgy döntött, hogy befejezi az aktív labdarúgást. Egy szívszorító Instagram-posztban közölte rajongóival a hírt.

„Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, befejezem a profi labdarúgást. Elképesztően szerencsésnek mondhatom magam, hogy valóra vált az álmom. Életem legszebb pillanatait köszönhetem a sportnak. A csúcsok csúcsát éltem át 17 éven keresztül, amit lehetetlen lesz megismételni, tartogasson számomra bármit is életutam következő fejezete"

- kezdett bele érzelmes mondandójába Bale. 

Madridi karrierje során egyébként rengetegszer gúnyt űztek belőle, miszerint hosszú évek után sem tudott spanyolul, illetve folyton sérülésekkel bajlódott és már inkább a golfozást részesítette előnyben, mint a focit.

„Szeretném megköszönni a korábbi klubjaimnak és a menedzsereimnek, a csapattársaimnak, az ügynökeimnek, a családomnak és a barátaimnak a felbecsülhetetlen értékű támogatást. Nagy izgalommal vágok bele életem következő fejezetébe, hiszen itt az idő, hogy új kalandokat éljek át"

- fejezi be posztját a walesi labdarúgó. 

A közleményt teljes terjedelmében alább tudod elolvasni.

[[ig]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás