promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Focikvíz: lehetetlen maximális pontot szerezni ezen a vb-teszten, a focidrukkerek többsége a felét sem tudja jól megválaszolni
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jöhet egy remek focikvíz a vb-vel kapcsolatban? Tuti nem tudod kimaxolni.

December 18-áig tart az idei labdarúgó világbajnokság Katarban, és egyelőre nagyon nehéz lenne megtippelni, hogy ki lesz végül a világbajnok. Az első foci vb-t 1930-ban tartották Uruguay-ban, amelyen 13 nemzet vett részt. Eleinte úgy tűnt, hogy egyetlen európai csapat sem fog részt venni a tornán, de a FIFA akkori elnöke, Jules Rimet rávette Belgiumot, Franciaországot, Romániát és Jugoszláviát, hogy küldjenek csapatot.

A világbajnokságok történetének legelső gólját egy francia játékos, Lucien Laurent rúgta. A döntőben Uruguay 4:2-re győzte le Argentínát, így végül az első labdarúgó világbajnokságot a házigazda nyerte meg. Ez most egy kis segítség volt a következő kvízhez, ugyanis az alábbi tesztet a foci vb-vel kapcsolatban készítettük el. Kiválasztottunk 10 évszámot, és azt kell helyesen megtippelni, hogy az adott évben melyik nemzet lett a világbajnok.

Természetesen nem hagyhattuk ki azt a két vb-t sem, ahol Magyarország is bekerült a legjobb négy közé, csak azt kell majd eldöntönötök, hogy hazánk legjobbjai vajon nyertek-e valaha is világbajnokságot, a második helyen zártak-e, vagy csak a harmadik, negyedik fokra tudtak felállni.

A kvíz kitöltése nagyjából 2 percet vesz igénybe, tehát akár két meccs, vagy két félidő között kényelmesen ki tudjuk tölteni, és tesztelni tudjuk a tudásunkat, hogy mennyire jól emlékszünk még az elmúlt 82 ve foci világbajnokságaira.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás