promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
David Beckham nem akármilyen ultimátumot kapott, a katari VB nagyköveti pozíciójának elfogadását a fél világ elítéli
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Soha ekkora botrány nem volt egy foci VB körül sem, mint az ideinél.

Katar egy közel-keleti arab emírség a Perzsa-öbölbe nyúló Katari-félszigeten. Egy évvel ezelőtt a Guardian írta meg, hogy

6500 munkavállaló halt meg a stadionépítések következtében. Ezek a munkások pedig zömmel Indiából, Nepálból, Bangladesből, Pakisztánból és Srí Lankából érkeztek.

Ez az első indok, amiért az emberek, a világ háromnegyed része nem igazán csattant ki az örömtől már a katari nyitógála miatt se. A fentebb leírt munkavállalókból kiindulva rabszolgatartás, halott vendégmunkások és korrupció miatt. Ehhez hozzájött még az is, hogy David Beckham látszólag saját magát köpte arcon a pénz miatt, pusztán azért, hogy a 2022-es VB nagykövete legyen. Tudniilik az ország a homoszexuálisokat is üldözi és

Khalid Salman, Beckham mellett a másik nagykövet, elmebajosoknak nevezte az LMBTQ személyeket.

Azért ütötte ki Beckham nagyköveti elvállalása a biztosítékot az embereknél, mert eddig ő volt az, aki mindig és mindenhol kiállt e kisebbségben lévő emberek mellett. Tehát ez az exfocista cselekedete olyan nagy port kavart, hogy még Joe Lycett humorista is ultimátumot adott Beckhamnek,

megígérte, hogy ha a focista felmondja a többmillió fontos üzletet Katarral, akkor ő saját pénzéből 10 000 fontot fog adományozni jótékony célokra.

Ez Beckham részéről nem valósult meg, mert maradt a VB egyik nagykövete.

Viszont voltak sztárok, köztük Dua Lipa, aki a saját hivatalos Instagram oldalán utasított vissza minden pletykát a VB-vel kapcsolatban:

„messziről szurkolok Angliának, és boldogan megyek majd a jövőben Katarba, viszont csak akkor, ha az ország eleget tesz majd az emberi jogoknak. Addig viszont távol maradok az országtól és nem, nem fogok fellépni a VB nyitógáláján. Soha nem is vettem részt ilyen és efféle tárgyaláson."

Az énekesnő mellett Rod Stewart énekes is felszólalt, méghozzá a The Sunday Timesban: őszintén elmondta, hogy a menekültválság idején hét ukrán menekültet is befogadott a saját otthonában. Ezzel próbálta azt is megmagyarázni, hogy miért nem fog fellépni a katari gálán:

„Engem is hívtak fellépni 15 hónappal ezelőtt, több mint egymillió dollárt ajánlottak, de visszautasítottam. Nem volna helyes odamenni, ahogy Irán is tiltólistára került nálam a fegyverszállítások miatt."

Hozzátette, hogy semennyi pénz nem ér annyit, hogy elárulja a saját elveit.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás