promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megdöbbentő bejelentést tett az Eb-győztes magyar sportoló, az egész ország csalódott
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Teljesen váratlanul, szerda reggel a Sportrádió műsorában bejelentette a visszavonulását Gyurta Gergely, a 31 éves Eb-győztes magyar úszó.

Az úszó döntése látszólag a semmiből jött, és meglepte a magyar sportvilág rajongóinak nagy részét. Legnagyobb sikerét 1500 méteres gyorsúszásban érte el Gergely, a 2013-as herningi Eb-n aranyérmet nyert. 2009-ben Prágában a junior Eb-n aranyat, majd egy ezüstöt is hazavihetett. 2010-ben Dubajban a rövidpályás úszó vb-n egy harmadik helyet csípett el, a 2012-es debreceni Eb-n pedig jött egy újabb bronz. Végezetül 2017-ben a rövidpályás Eb-n újfent egy harmadik hellyel gazdagodott Koppenhágában. 

A rádióműsor vezetője Risztov Éva volt, így abszolút méltóképp, egy úszólegenda társaságában tudta bejelenteni a nagy döntését a sportoló.

„Négyéves korom óta úszom, sok szép eredményt elértem, de most már ideje annak, hogy kimondjam, szép volt, jó volt, de most már le kell zárnom, hogy például családod alapítsak. Az élet bizonyos élményeit a sport miatt nem tudtam megélni, de most már eljött az ideje, hogy ezekre összpontosítsak.”

- fogalmazott Gyurta Gergely. 

Gergely - aki egyébként nyíltvízi úszásban is szép eredményeket ért el -, pénzügy-számviteli és kereskedelem-marketing diplomával is rendelkezik, tudatosan készült a karrierje utáni civil életre.

„Előbb-utóbb el kellett engednem az úszást. Egyre kevésbé tudom tartani a lépést a fiatalokkal. Nehéz volt meghozni a döntést, mert az életem az úszás volt eddig”

- tette hozzá a sportoló. 

A magyar úszósport legendái közül legutóbb Cseh László jelentette be a visszavonulását tavaly októberben, aki 35 éves korában hagyta abba a versenysportot. Gergely testvére, Gyurta Dániel olimpiai és Európa-bajnok úszó pedig 2018-ban vonult vissza az aktív sporttól. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás