promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Belebukott Putyin támogatásába az olimpiai bajnok – közben néhány titok is kiderült az orosz elnök rendezvényéről
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokan állítják, hogy kötelező volt kimenniük az ukrajnai háborút támogató rendezvényre.

A szakértők egyetértenek abban, hogy bármilyen szankció is jön, Putyin végig fogja vinni ezt a háborút, még akkor is, ha rengeteg mindent kell ezért feláldoznia. Az orosz elnök anno már a népéhez is őszintén beszélt, hogy hatalmas infláció és munkanélküliség jön, de meg is nyugtatta őket, hogy mindenre lesz megoldása a kormánynak.

A brit hírszerzés közben nem olyan rég arról számolt be, hogy az orosz csapatok továbbra sem úgy haladnak Ukrajna megszállásával, ahogy szeretnének, és sokszor csak egy helyben toporognak. Bár néhány szakértő mindig emlegeti, hogy jelenleg ez is a taktika része, hogy szép lassan elfogyjon az ukránok minden tartaléka, és ezzel megtörjék őket.

Míg Ukrajnában háború zajlik, addig Oroszországban ünnepeltek. Múlt héten hatalmas tömeg gyűlt össze a Luzsnyiki Stadionban a Krím elcsatolásának nyolcadik évfordulóján. A háborúpárti rendezvényen rengetegen vettek részt, köztük a kétszeres olimpiai bajnok úszó, Jevgenyij Rilov is. (Mind a két aranyérmét 2020-ban szerezte Tokióban, és nyert egy ezüstérmet is.)

Erről készítettünk egy galériát, amit ide kattintva értek el. A rendezvényen természetesen Putyin is beszédet mondott.

Rilov sok más sportolóval együtt állt színpadra, akiknek a ruhájukon ott volt a „Z” betű, amit ugyebár azok hordanak jelenleg, akik Oroszországot támogatják a háborúban.

A felvételeket a Speedo is látta, és rögtön úgy döntöttek, hogy felmondják a szerződésüket az olimpiai bajnokkal. A pénzt inkább az ENSZ menekültügyi ügynökségének szeretnék felajánlani.

Sok pletyka kering arról, hogy a legtöbb embert, köztük közalkalmazottakat köteleztek arra, hogy megjelenjenek a háborút támogató ünnepségen. Mivel az olimpiai bajnok rendőrtiszt, így lehet nem volt más választása.

Az esetet már a FINA, vagyis a nemzetközi úszószövetség is vizsgálja, aki eddig elnéző volt orosz sportolókkal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás