promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hogyan szabaduljon meg a hátfájástól? 4 hatékony módszer (x)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mozogjon állandóan.

A hátfájás gyakori probléma a felnőttek körében. Annak ellenére, hogy az öregedés az egyik fő oka ezeknek a kellemetlenségeknek, sok más tényező vezet az ágyéki, mellkasi és nyaki régióban jelentkező kellemetlen érzés kialakulásához. Ezeknek a helytelen testtartás, a stressz, a túlzott fizikai megerőltetés, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a hosszan tartó állás, a rossz felületen történő alvás vagy bizonyos betegségek. Bizonyára sokaknak, akik ilyen problémákkal szembesülnek, az első gondolata az, hogy fájdalomcsillapítóhoz forduljon, de gyakran a hátfájás előre megjósolható vagy enyhíthető egyszerű, a gyakorlatban is könnyen alkalmazható gyógymódok segítségével. Íme néhány hatékony módszer:

A hátfájást helyesen és következetesen végzett fizikai aktivitással lehet enyhíteni hátfájás helyesen és következetesen végzett. Általánosságban elmondható, hogy a has és a hát körüli izmokat erősítő, valamint a rugalmasságot növelő edzések általában ajánlottak ezen bántalmak esetében.

Javítsa a testtartását

A hátfájáshoz vezető egyik fő tényező a helytelen testtartás. Ez feszültséget idézhet elő a vállban és a hátban, idővel pedig fájdalmat okozhat. Ha sok időt tölt az irodában, mindig tartsa egyenesen a hátát és húzza hátra a hátát. Vezetés közbe is válassza ezt a testtartást. Mindig tartsa szem előtt az ergonómia alapelveit, és ha szükséges, forduljon gyógytornászhoz, aki útmutatással látja el a testtartás javítása tekintetében. Fektessen be egy minőségi matracba és párnába

Ha rossz testhelyzetben, túl kemény vagy túl puha felületen alszik, illetve nem megfelelő párnát használ, hátfájást tapasztalhat. A mezoni.hu weboldalon rengeteg ortopéd matrac kapható, amelyek közül kiválaszthatja a szükségleteinek megfelelőt. A matracnak és a párnának jó formában kell tartania a gerincét, és alvás közben alá kell támasztania a vállak és a hát súlyát.

A fájdalom csökkentésére folyamodjon masszázshoz

A gyógytornász által szakszerűen elvégzett masszázs javítja a testtartást és az izmok vérkeringését, megnyugtatja az idegrendszert és megszünteti a feszült pontokat a testben.

Számos tényező vezethet a hátfájás kialakulásához. Általában jó, ha megpróbál minden cselekedetében egyensúlyt tartani, és a kellemetlen érzés észlelésekor azonnal intézkedik. Az apró részletek teszik a különbséget, és a legtöbb esetben a napi tevékenységek megfelelő irányításával néhány nap alatt megszabadulhat a fájdalomtól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás