promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Novak Djokovic álpozitív tesztekkel csalt?
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A szerb ügyészség visszautasította a csalás vádját, pedig valami nem stimmel a teniszező teszt eredményeivel.

Miután decemberben pozitív lett a koronavírus-tesztje, Novak Djokovic orvosi felmentést kért az oltáskötelezettség alól, és sikeresen meg is kapta, hogy elutazhasson Ausztráliába az Australian Openre.

Később végül mégis kitoloncolták, majd felmerült annak a gyanúja is, hogy álpozitív eredményeket adott le, valójában pedig nem is volt koronavírusos a közelmúltban.

A szerb ügyészség azonban most elutasította a kereseteket.

"Az ügyészség az előírásoknak megfelelően járt el, ellenőrizték, és megállapították, hogy Novak Djokovicot többször is tesztelték, és a 2021. december 16-i és 2021. december 22-i vizsgálati eredményekről szóló igazolások érvényesek"

- áll a kiadott közleményben.

Korábban a BBC arról számolt be, hogy a szerb hatóságok Djokovicnál elvégzett tesztjeinek sorozatszámai eltéréseket mutattak, vagyis az eredmény sorozatszámok eltértek az azonos időszakból származó tesztek sorozatszámaitól.

Novak Djokovicot rengeteg kritika érte, mivel pozitív tesztjének másnapján elment egy rendezvényre gyerekek közé. Ezt a tettét később Instagramon magyarázta meg. Eszerint december 16-án elvégzett egy gyorstesztet, ami negatív lett, de még aznap a biztonság kedvéért csináltatott a PCR-tesztet is.

„Másnap részt vettem egy teniszeseményen Belgrádban, ahol díjakat adtam át gyerekeknek, és elvégeztem egy gyors antigéntesztet, mielőtt elmentem a rendezvényre, és az negatív lett… Tünetmentes voltam és jól éreztem magam, és csak ezt követően kaptam értesítést a pozitív PCR-teszt eredményéről”

- írta a posztjában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás