promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A tökéletes melltartó kiválasztása
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A női melltartó, mint a legalapvetőbb ruhadarabunk, segít a mellek megfelelő tartásáért, kiemeléséért, kihangsúlyozásáért. Sokak által ismert tény, hogy a nők jelentős része nem a megfelelő típusú és méretű melltartót választja magának.

Nagy hiba ez, hiszen egészségügyi okokból is kiemelten fontos a tökéletesen illeszkedő és megfelelő tartást biztosító fehérnemű megtalálása.

Azonban, mivel a melltartó méretek között igazán könnyű elveszni, nézzük meg együtt, hogyan tudod megtalálni a neked megfelelőt. Leginkább az interneten található leírások alapján tudjuk könnyen kiszámolni magunknak, illetve különböző mérettáblázatok is segítik a dolgunkat. Az egyetlen feladatunk egy egyszerű centiméteres mérés lesz. Első lépésként két mérésre lesz szükséged, a mellbőség illetve a mell alatti körméret lemérésére. Tegyük fel, hogy a két szám a 100 és 85. Második lépésként vond ki a két értéket egymásból, ezzel a mi példánkban 15-öt kapunk. Erre a három számra lesz szükségünk. A kettő szám különbözete adja a kosárméretet, a kisebb szám pedig a méretjelzésekben szereplő számmal azonos. Tehát a példánk esetében a megfelelő méret a 85B. A ’B’ jelzést a fenti linken elérhető mérettáblázatból tudjátok megkapni.

Ha pedig ezzel megvagyunk, fontos a különböző kosárkialakítás és megoldás közötti eligazodás – nézzük át őket közösen!

Mint minden egyéb ruhadarab esetében, itt is két alapvető szempont alapján tudunk választani, kinézet és kényelem. A kényelmi szempont az egyszerű hétköznapokban érvényesülhet, hiszen ilyenkor nem szükséges a szexibb, egyedibb kinézetű darabokat választanunk. Ezekre az esetekre ideális választás lehet a teljes tartást nyújtó, szivacs nélküli illetve a merevítő nélküli kialakítás is. Mindezek kevésbé emelik ki a melleket és sajnos ritkán járnak szexi, csipkés megjelenéssel. Ezért cserébe viszont igazán biztos tartást nyújtanak és elképesztően kényelmesek. Tehát mindenképpen érdemes egyet beszerezni a kényelmes hétköznapok érdekében.

A kényelmi szemponttal kapcsolatban fontos megemlíteni a sportmelltartó fontosságát, hiszen ezek nyújtják a legjobb tartást és támasztást a melleknek. A megfelelő sportmelltartót elsődlegesen a végzett tevékenység intenzitásától függően kell kiválasztani. Ennek oka, hogy eltérő intenzitású sportokhoz különböző kialakítások találhatók meg. Azonban, mára a sportmelltartók népszerűsége vitathatatlan – emiatt a hltköznapokra is gyakori választás. Nincs is ezzel semmi probléma, hiszen az egyik legkényelmesebb választás lehet. Tehát amennyiben nem zavar, hogy a szexi kinézetet fel kell áldoznod, mindenképp szerezz be egyet te is! A minőségre azonban minden esetben külön hangsúlyt kell fektetni.

Az alacsonyabb árkategóriás, gyakran rosszabb minőségű darabok ugyanis nem fognak ténylegesen megfelelő tartást biztosítani. Emiatt érdemes egy kicsivel drágább árkategóriában gondolkodni, amellyel garantáltan nem fogsz mellé.

Abban az esetben, hogyha a kinézet alapján szeretnénk választani, rengeteg egyedibb kinézetű, szexibb darab közül választhatunk. Alább megtaláljátok a négy legnépszerűbb választást, melyekkel ti sem foghattok mellé. Természetesen ezek között is számtalan variáció található meg, hiszen az extra megjelenésnek és apró díszítőelemeknek csak a képzelet szab határt.

Balconette

Mára már alapfazonként tartjuk számon, melynek kialakítása miatt ideális szélesen kivágott ruhákhoz is. Alulról emeli meg a melleket, ezáltal biztosítva a megfelelő tartást és a szép dekoltázst.

Push-up melltartó

A nők abszolút kedvence, hiszen még a kisebb kosárméret esetében is látványos dekoltázst és összhatást ér el. Szerencsére ma már számtalan verzióban megtalálható, így a minimálistól egészen a több kosárméretet növelő kialakításig minden megtalálható az üzletek polcain.

Háromszög melltartó

A teljes tartást nyújtó melltartókhoz hasonlóan az egyik legkényelmesebb megoldás, amelyből szerencsére igazán szexi, csipke darabokat is kínálnak. Ennek köszönhetően a hétköznapokban és kivételes alkalmakkor is kényelmes tartást biztosít,

ugyanakkor igazán szexi is.

Pántnélküli melltartó

Pántnélküli felsők és ruhák esetében kötelező választás, hiszen sokkal elegánsabb összhatást eredményez. Azonban a kevésbé biztos tartás miatt sajnos nem minden fazonja eredményez kényelmes viseletet. Sok nő tart ezek esetében attól – főleg nagyobb mellméret esetében -, hogy a pánt nélküli kialakítás nem fog megfelelően tartani, esetlegesen lecsúszik. Ez egy megfelelő méretválasztással természetesen elkerülhető, azonban a melleket megemelni, push-up hatást kölcsönözni semmiképp sem tudnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás