promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lőrincz Viktor öt éve abba akarta hagyni a birkózást - most olimpiai ezüstérmes lett!
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lőrincz Viktor öt éve abba akarta hagyni a birkózást - most olimpiai ezüstérmes lett! 

A kötöttfogású birkozók 87 kilógrammos versenyzője Lőrincz Viktor öt évvel ezelőtt csalódottan tért haza a riói olimpiáról, miután a bronzmérkőzésen igazságtalan vereséget szenvedett a német Deny Kudla ellen az olimpián, a bírók ítéleteikkel elvették tőle a bronzérmet.

A 31 éves birkózónak eszébe jutott, hogy Rió utánhagyja, de végül nem adta fel, és mindent megtett azért, hogy a tokiói olimpián ilyen már biztosan ne forduljon elő. Igaz, tavaly egy térdműtéten esett át és a koronavírus sem kerülte el, ennek ellenére száz százalékos formába utazott ki Tokióba és meg sem állt az olimpiai döntőig.

Ahol az ukrán színekben versenyző 30 éves olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok és háromszoros Európa-bajnok Zsan Belenyukkal találkozott. Lőrincz Viktor még sosem verte meg Belenyukot, ellenben a 2015-ös és a 2019-es világbajnokságon is kikapott tőle, legutóbb, Nur-Szultanban éppen a döntőben szenvedett vereséget, lenne volt miért visszavágni neki a döntőben.

De most sem jött össze Lőrincznek a győzelem. Bár az első felvonásban 1-0-ra vezetett a magyar birkózó, a folytatásban azonban Belenyuk nem hibázott, kétszer is megpörgette a magyart (5:1). ismét figyelmeztették az ukránt, mozogjon aktívabban, pont viszont ezért nem járt. Figyelmeztetés ide vagy oda, Belenjuk megőrizte az előnyét, és 5:1-es diadalt aratott Lőrincz Viktor felett.

Lőrincz Viktor tehát olimpiai ezüstérmet ünneplhetett. 

 [[cikk2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás