promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vízipisztollyal támadták meg az olimpiai lángot – vajon sikerült a merénylet?
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A japánok többsége még mindig azt szeretné, ha nem rendeznék meg az olimpiát.

Az olimpiai láng éppen Mito városán haladt keresztül, amikor egy japán nő megkísérelte vízipisztollyal eloltani a fáklyát. Az akción azért látszott, hogy valamennyire csak jelképes, mivel egyszerűbb lett volna, ha odarohan, és ráönt egy nagy adag vizet.

Az esetről videó is készült, és elég vicces, ahogy Takahasi Kajako felkészül a játékfegyverrel a merényletre.

Komolyabb gond nem történt, de Kajakót a japán rendőrségnek őrizetbe kellett vennie, mivel akadályozta váltófutást. Az 53 éves nő így tiltakozott a tokiói olimpia megrendezése ellen.

Tokióban sajnos egyre rosszabb a helyzet, és rengeteg koronavírusos-esetet regisztrálnak. A japánok többsége nem is ért egyet vele, hogy megtartsák a játékokat.

Jelenleg az a döntés, hogy külföldi nézőket abszolút nem engednek be, a helyszíni nézők pedig a kapacitás 50%-áig lehetnek jelen. Az orvosok azt javasolják, hogy inkább ne engedjenek be senkit, még a helyiek közül sem.

A magyarok mindenesetre nagyon készülnek. A tokiói játékok megnyitóján a vívó Mohamed Aida és az úszó Cseh László viszi majd a magyar zászlót. Előbbi a hetedik, utóbbi az ötödik olimpiáján vesz részt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás