promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a zseniális eszköz segíti a svájciak felkészülését a mérkőzésekre, vajon Spanyolország ellen is ez lesz a kulcs?
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ki tudja, lehet, hogy ez a trükk a Spanyolország elleni negyeddöntőben is segítségükre lesz?

Évek óta egy különleges szemüvegben gyakorolnak a svájci kapusok a válogatott edzéseken. Többek között a Blikk is beszámolt róla, hogy az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében a világbajnok franciák kiejtése során számos bravúrt bemutató kapus, Yann Sommer több éve ebben az eszközben készül a fontos mérkőzésekre. De miért segíti ez a kapusok teljesítményét? 

A japán VisionUp cég által gyártott stroboszkópos szerkezettel elkerülhető, hogy az életkor előrehaladtával romoljon a látás, emellett a pislogás gyakoriságához igazodva lassított felvétel élményét adja viselőjének. Így a kapusok könnyebben következtethetnek arra, mi várható az ellenféltől.

[[cikk1]] 

Szeretjük a technológiai fejlesztéseket átültetni a labdarúgásba. Rendkívül fontos, hogy a kapus minél előbb kielemezze a vele szemben álló ellenfelet, pillanatok alatt kitalálja, mire készülhet, ehhez gyors reakcióidőre, jó ütemérzékre és látásra van szükség. Ebben segít ez a szemüveg

– mondta Patrick Foletti, a svájciak kapusedzője.

Az, hogy egy a különleges eszköz mennyire válik be Svájcnak, illetve Yann Sommernek a spanyolok elleni negyeddöntőben, pénteken 18 órától kiderül. 

[[cikk3]] 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás