promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ők Magyarország legértékesebb sportolói a Forbes szerint
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem okoz nagy meglepetést a Forbes legfrissebb listája, amelyben összegyűjtötték Magyarország 10 legértékesebb sportolóját.

Immár hetedik alkalommal állította össze Magyarország legértékesebb sportolóinak listáját a gazdasági lap. Az idei év meglepetése, hogy az első helyen holtverseny alakult ki, ilyenre korábban még soha nem volt példa.

Az újság szerint a koronavírus járvány abból a szempontból kedvezett a sportolóknak, hogy egy teljesen más oldalukról tudták megmutatni magukat, sokkal többen kihasználták a közösségi média nyújtotta lehetőségeket és sokan megnyilvánultak közéleti témákban, mint a maszkviselés vagy az utóbbi időben nagy port kavaró „a család az család” kapcsán. Gulácsi Péter, aki a listán a negyedik helyet foglalja el, utóbbi témában egyértelmű állásfoglalást tett, ami miatt sokan ki is kezdték a focistát.

A listán zömében egyébként úszók és labdarúgók kaptak helyet, érdekes módon a kézi- és vízilabda látványosan visszaesett. A Forbes a rangsort a sportolók pénztermelési képessége és sporteredményei kapcsán állította össze, vagyis, hogy ki mennyire képes kihasználni az általa felépített márkát.

És akkor íme a top 10, legértékesebb magyar sportoló:

 1. Hosszú Katinka (úszó) és Szoboszlai Dominik (labdarúgó)

 3. Milák Kristóf (úszó)

 4. Gulácsi Péter (labdarúgó)

 5. Szalai Attila (labdarúgó)

 6. Kapás Boglárka (úszó)

 7. Willi Orbán (labdarúgó)

 8. Fucsovics Márton (teniszező)

 9. Cseh László (úszó)

10. Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor (rövidpályás gyorskorcsolyázók)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás