promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mindjárt rajtol az Eb, itt van a címvédő portugálok kerete!
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az idei portugál keret még az Eb-győztesnél is erősebb. A magyar labdarúgó-válogatott Cristiano Ronaldoék ellen kezdi meg Európa-bajnoki szereplését kevesebb, mint egy hónap múlva a Puskás Arénában. 

[[cikk4]]

Nincs olyan magyar szurkoló, aki ne emlékezne arra a pillanatra, amikor a 2016-os foci Eb-csoportmérkőzésein, bámulatos játékkal, 3-3-as döntetlent játszott a magyar labdarugó-válogatott, a később európa-bajnoki címet ünneplő Portugália ellen.

Az összecsapás kevesebb, mint egy hónap múlva újra megismétlődik a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon a Puskás Arénában. Marco Rossi csapata azonban felkötheti a nadrágot, ugyanis a portugálok idei kerete még az Eb-győztesnél is erősebb. Fernando Santos szövetségi kapitány csütörtökön megnevezte a 26 fős csapatot.

Azon persze nem csodálkoztunk, hogy Cristiano Ronaldo benne van a keretben, de a 38 esztendős Pepe is Budapestre látogat a csoportmérkőzések idejére, valamint a Manchester Unitedben légióskodó Bruno Fernandes, vagy az Atlético Madriddal a spanyol bajnoki címért harcban lévő Joao Félix is szerepel a névsorban.

A portugálok jövő csütörtökön kezdik meg az edzőtábort, majd június 4-én Madridban a spanyolok, június 9-én pedig Lisszabonban az izraeliek ellen játszanak felkészülési meccset. 

Magyaroszág június 15-én a portugálok ellen kezdi meg Eb-szereplését a Puskás Arénában.

A portugál keret:

kapusok

Anthony Lopes (Olympique Lyon), Rui Patrício (Wolverhampton Wanderers), Rui Silva (Granada)

hátvédek

Joao Cancelo (Manchester City), Nélson Semedo (Wolverhampton Wanderers), José Fonte (Lille), Pepe (FC Porto), Rúben Dias (Manchester City), Nuno Mendes (Sporting CP), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)

középpályások

Danilo Pereira (Paris Saint-Germain), Joao Palhinha (Sporting CP), Rúben Neves (Wolverhampton Wanderers), Bruno Fernandes (Manchester United), Joao Moutinho (Wolverhampton Wanderers), Renato Sanches (Lille), Sérgio Oliveira (FC Porto), William Carvalho (Betis)

támadók

Pedro Goncalves (Sporting CP), André Silva (Eintracht Frankfurt), Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Juventus), Diogo Jota (Liverpool), Goncalo Guedes (Valencia), Joao Félix (Atlético Madrid), Rafa Silva (Benfica)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás