promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
5 pofonegyszerű gyakorlat a tökéletes kerek popsiért
Borítókép:  AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ahogy a mondás is tartja, a szépségért meg kell szenvedni. Na de mi a helyzet a gömbölyded idomokkal? Nos, azért még többet kell szenvedni.

Sajnos a diéta önmagában nem elég ahhoz, hogy izmos popsink és formás lábaink legyenek. A jó hír viszont az, hogy napi fél órányi otthoni edzéssel is elérhetjük a kívánt hatást, ha egy kicsit szorgalmasak vagyunk.

Ha egy ideje nem edzettünk, az alábbi gyakorlatokat súlyok és gumipánt nélkül is végezhetjük, ha viszont jó kondiban vagyunk, érdemes beruházni a fent említett eszközökre. Manapság a különböző sportáruházakban már viszonylag baráti áron beszerezhető minden, amire az otthoni edzés során szükségünk lehet.

Nézzük is meg, melyik az az 5 gyakorlat, aminek köszönhetően nyáron szemrebbenés nélkül fogod ledobni magadról a törölközőt a strandon.

1. Guggolás

Gondolom nem újdonság senki számára, hogy az egyik leghatékonyabb gyakorlat a guggolás. Egyre nagyon figyelj: a térded ne menjen a bokád elé! Próbáld ki vállszéles terpesszel, közepes és nagyobb terpesszel is.

2. Kitörés

A jó öreg kitörés. Ne feledd, itt sem szabad engedni, hogy a térded a bokád elé szökjön. Ha úgy jobban tetszik, válaszd a sétáló kitörést, ha inkább egy helyben maradnál, akkor a váltott lábú kitörést javasoljuk. Készülj, ha nem vagy formában, másnap erős izomlázzal ébredhetsz általa.

3. Csípőemelés

Ennél a gyakorlatnál is több verzió közül választhatsz. Ez egy viszonylag kellemesebb típus, hiszen a hátadon fekszel, a lábad felhúzod és úgy emeled a csípőd. Ha nehezíteni szeretnél, az egyik lábad emeld az ég felé, így emelgesd tovább először a jobb, majd a bal lábadat.

4. Lábemelés hátra

Itt már térdre ereszkedünk és a lábaink emelésével folytatjuk az edzést. Elsőként hátra emeljük a lábainkat, ahogy az alábbi bejegyzésben is láthatod:

5. Lábemelés oldalra

A pozitúra ugyanaz, mint az előző pontban. Még mindig térdelünk, a kezünket magunk előtt támasztjuk, lábainkat pedig oldalra emeljük. Hogy pontosan értsd, mire is gondolunk, lesd meg az alábbi videót:

4 kört csináljunk és egy sorozat 20 ismétlésből álljon. Ne tarts hosszú szüneteket, épp csak egy korty vizet igyál a gyakorlatok között. Ha nem bírod, nyugodtan csinálj kevesebb ismétlést, idővel pedig emeld a dózist. Ne feledkezz meg a hidratálásról sem!

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás