promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dárdairól és Szoboszlairól is beszélt Marco Rossi
Borítókép:  AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az M4-nek adott interjúban beszélt a márciusi vb-selejtezőre készülő keretbe újonnan meghívott labdarúgókról. Szó esett Varga Rolandról, Dárdai Palkóról és a sérült Szoboszlai Dominikról is.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a napokban 2025-ig szóló szerződéshosszabbítást írt alá a Magyar Labdarúgó-szövetséggel, most pedig már az M4 Sportnak adott interjút, amelyben beszélt a vb-selejtezőre készülő keretbe újonnan behívott labdarúgókról, de szó esett a sérült Szoboszlai Dominikról is. Mint arról írtunk, az olasz szakember ismét meghívta Varga Rolandot, míg Géresi Krisztián és Tóth Balázs először készülhet az A-válogatott keretével.

„Nagyon jó ember, ami a mi csapatépítésünkben nagyon fontos szempont. Az egyik legpozitívabb kisugárzású srác, akit csupán azért nem hívtam meg ősszel, mert nem játszott a Ferencvárosban. Ez a szabály egyébként mindenkire egyformán érvényes.Aki nincs megfelelő formában, annak ilyen ilyen kevés idő alatt nem tudjuk felépíteni a fizikumát a válogatottban. Többé-kevésbé rendszeresen a pályán lévő játékosokra van szükségünk. Ennek szellemében alakítottuk ki a jelenlegi keretet is , amelynek tagjai közül jobbára mindenkinek számos meccs van a lábában ősz óta"

– fogalmazott Marco Rossi Varga Rolandról, az MTK játékosáról, aki ismét meghívót kapott a felnőtt válogatottba.

A magyar kapitány elárulta, már korábban is felfigyelt a keretbe először behívott Géresi Krisztián teljesítményére, sőt még Dunaszerdahelyre is csábította, de épp akkor szenvedett komoly sérülést a focista.

 „Ha így folytatja, nincs akadálya, hogy harmnc percre pályára küldjem, noha természetesen egyelőre még nem kezdőként számolok vele. Meghívása üzenetértékű számára és a hasonló játkosok felé is, hogy minden magyar labdarúgón rajta tartjuk a szemünket"

– mondta az olasz szakember a Puskás Akadémia játékosa kapcsán. Rossi továbbá szót ejtett Szoboszlai Dominikról is. Mint kifejtette, amennyiben az RB Leipzig focistája egy hónap múlva felépül, akkor a bajnokság vége előtt, akár 4-5 tétmeccset is játszhat.

Ez már csak azért is szerencsés lenne, mert biztosan frissebben fog visszatérni a pályára, mint sokan a keretben. A legutóbbi a Paris Saint-Germain-Barcelona találkozóval kapcsolatban is az járt a fejemben, hogy a franciák 5-6 játékosa is ott lehet ellenünk az Eb-keretben. Milyen kimerültek lesznek majd a Bajnokok Ligája-szezon végén? Remélem, egy kicsit fáradtan lépnek pályára ellenünk. 

Ami pedig Dárdai Palkót illeti. Rossi szerint Dárdai Pál fiára még elsősorban Gera Zoltán számít az U21-es válogatottban. De fontos, hogy „aki rendszeresen egy Bundesliga-csapatnál edz, sőt pályára is lép, annak jobbak az esélyei a válogatott szereplésre, mint mondjuk kegy NB I-ben pallérozódó játékosnak."

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás