promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Juventus bukása Pirlo állásába kerül?
Borítókép:  MARCO BERTORELLO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hiába a kiállítás, a Juventus nem tudott túljutni a 10 emberrel játszó Portón a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A torinói csapat edzője, Pirlo nem félti az állását.

Ami siker az egyik, az bukás a másik oldalon. Ez a tézis kiemelten igaz a Juventus-Porto Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcra. A két csapat az első mérkőzését a Porto nyerte hazai pályán 2-1-re, jöhetett tehát a folytatás, amely elképesztő izgalmakat, hatalmas sikert és bukást hozott. Nézzük röviden a találkozó történéseit

  • A portugál csapat a 19. percben vezetést szerzett Sergio Oliveria révén;
  • Chiesa 1-1-re alakítja az állást a 49. percben;
  • A játékvezető második sárga lappal kiállítja az 54. percben a Porto csatárát, Taremit;
  • A 63. percben megint jön Chiesa, s immár 2:1 az állás a Juventusnak;
  • A 91. percben Morata lesgólt „szerez";
  • A 115. percben újra jön Sergio Oliveria, s 2:2 az állás;
  • Két perccel később Rabiot alakítja 3:2-re a meccset.

Nem tudom, hogy Sarrit a BL-kiesés miatt rúgták-e ki. Viszont jelenleg én vagyok a Juventus edzője és én egy hosszú távú projekten dolgozom, mely tovább tart a mostani idénynél"

– mondta a meccs után a Juventus vezetőedzője, Andrea Pirlo. Az olasz szakember arról is beszélt, hogy csapat négy hibát követett el az oda-és visszavágón ennek pedig kiesés lett a vége. A korábbi olasz szövetségi kapitány, a Sky Italia szakértője Fabio Capello megbocsáthatatlannak nevzete azt, hogy a sorfal felugrott a lövés pillanatában. Pirlót természetesen erről az esetről is kérdezték. (A háromtagú sorfalban ott volt Rabiot és Cristiano Ronaldo is, mindkét játékos felugrott a lövésnél, a labda így a lábak alatt, laposan suhant a kapuba.) 

„Korábban nem fordult elő, hogy a sorfalban álló játékosok kifordultak volna a rúgásnál. Ez hiba volt, ilyen általában nem történik. Talán azt gondolták, túl távoli a szabadrúgás, nem érezték, hogy ebből gólt lehet kapni" – mondta Pirlo.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás