promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kylian Mbappé olyat tett Barcelonában, amire 24 éve nem volt példa
Borítókép:  LLUIS GENE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Minden Kylian Mbappéról szól a keddi Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét követően. A francia játékos mesterhármast szerzett a Barcelona elleni mérkőzésen, ezzel segítve csapatát a 4-1-es győzelemhez. A támadó a legfiatalabb focista, aki a BL egyenes kieséses szakaszában triplázni tudott a Barcelona ellen.

A világ sportlapjai, sportportáljai a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének február 16-i felvonását követően Kylian Mbappét méltatták. Teljes joggal. A Paris Saint-Germain támadója ugyanis gyakorlatilag egymaga legyőzte a Barcelonát. A francia labdarúgó a csapata által 4-1-re megnyert mérkőzésen (az összefoglalót majd a cikk végén találod!) mesterhármast szerzett. Ezzel pedig történelmet írt. 

Kylian Mbappé a harmadik labdarúgó a Bajnokok Ligája történetében Faustino Asprilla és Andrij Sevcsenko után, aki mesterhármast szerzett a Barcelona ellen. Ráadásul Mbappé a legfiatalabb (22 év és 58 nap) focista, akinek ez sikerült.

A mérkőzést követően a PSG edzője, Mauricio Pochettino kiemelte, Mbappé nemcsak a támadásban nyújtott kiemelkedőt, de a védőmunkában szintén részt vett, és hatalmas erőfeszítéseket tett, amikor a Barcelona nyomást gyakorolt csapatára. Majd elmesélt egy rövidke történetet. Mint mondta, a Barcelona elleni meccset megelőző edzésen a francia focista megkérdezte tőle, hányszor nyert a Camp Nouban.

„Egyszer, válaszoltam. Erre Mbappé a következőket mondta nekem: holnap meglesz a második győzelmed. Klasszis futballista."

De a három gólja mellett Mbappé nevéhez fűződik

  • a legtöbb lövés (6)
  • a legtöbb kaput eltaláló lövés (4)
  • a legtöbb kialakított helyzet (4)
  • a legtöbb sikeres csel (9)
  • a legtöbb labdaérintés az ellenfél tizenhatosán belül (10)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás