promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mennyit ér a Fradi játékoskerete? És mekkora az NB I összértéke? Itt vannak a válaszok!
Borítókép:  ATTILA KISBENEDEK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Transfermarkt készített egy összegzést OTP Bank Ligáról. Ebből egyebek között kiderül, a hazai bajnokság összértéke több mint 10 millió euróval csökkent, ugyanakkor nőtt az első osztályban szereplő labdarúgók átlagértéke.

A Transfermarkt átigazolási hírportál készített egy röpke értéklest az OTP Bank Ligáról, ezekből több érdekesség is kiderül. Az MTI által szemlézett anyag főbb megállapításai:

  • a hazai bajnokság összértéke több mint 10 millió euróval, 131,62 millióról 121,45 millióra csökkent a 2019/2020-as idényhez képest. Emögött az áll, hogy a jelenlegi idényben 336 labdarúgót foglalkoztat a 12 NB I-s klub, míg egy szezonnal korábban ez a szám 433 volt;
  • a külföldi futballisták aránya az NB I-ben az előző szezonhoz képest 34,1-ről 44,6 százalékra nőtt;
  • majd 20 százalékkal, 303,9 ezerről 361,5 ezer euróra nőtt az élvonalban szereplő játékosok átlagértéke.

Nem meglepő, hogy a legértékesebb játékoskerettel a Ferencváros rendelkezik 31,25 millió euróval, a második helyen a MOL Fehérvár FC áll 18,63 millió eurós keretértékkel, míg a harmadik helyen a Puskás Akadémia található 9,03 millió eurós kerettel.

És, hogy ki az NB I öt legértékesebb játékosa jelenleg?

A norvég Tokmac Nguen (2,8 millió euró, Ferencváros), megelőzve Ihor Haratint (2,5 millió, Ferencváros), majd hármas holtversenyben Loic Nego (MOL Fehérvár FC), Dibusz Dénes (Ferencváros) és Myrto Uzuni (Ferencváros) következik a sorban (mind 2,2 millió euró).

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás