promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Színpadra viszik a tragikus sorsú dán futballista életét
Borítókép:  DAVID LEAH / MEXSPORT / MEXSPORT VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A korábbi dán válogatott labdarúgó, Stig Töfting tragikus életét színpadra viszik. „Kíváncsi és izgatott vagyok, hiszen az életem személyes és nehéz fejezetei kerülnek bemutatásra" – fogalmazott a hír kapcsán Töfting.

Tragikus és tanulságos élete volt Stig Töftingnek. A dán labdarúgó 13 éves korában vesztette el szüleit. Azzal a hírrel rohant haza a fiatal Töfting, hogy kupadöntőt játszik csapatával, de már nem tudta elmondani, mire hazaért, apja puskával lelőtte édesanyját, ezt követően pedig magával is végzett. A focista nem tört meg, a tragikus események másnapján pályára lépett csapatában, a Randersban, és a meccs legjobb játékosának választották.

A középpályás sokakat inspiráló karriert futott be: játszott a Hamburgban, a Duisburgban, a Bolton Wanderersben és a Tiencsin Tedában, emellett pedig 41 alkalommal ölthette magára a válogatott mezét.

Most Stig Töfting életéről színdarab készül, amelyet 2022-ben tűz musorára az aarhusi színház – írja a daniasport.hu.

A dán focista (aki 2005-ben írta meg önéletrajzi könyvét Nem bánom címmel) a dán TV2-nek ekkép fogalmazott a hír kapcsán:

„Egy dolog az életemről beszélni, vagy írottan elolvasni, de színházi előadásként értelmezzem, teljesen új számomra. Kíváncsi és izgatott vagyok, hiszen az életem személyes és nehéz fejezetei kerülnek bemutatásra. De a színház vezetői meggyőztek arról, hogy valóban rajonganak a projektért, és azt ígérték, hűek maradnak a könyv hangvételéhez és őszinteségéhez.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás