promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kevesen nyilatkoznak annyira őszintén, mint a Nantes új edzője
Borítókép:  SEBASTIEN SALOM-GOMIS / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Új vezetőedzője lett a francia első osztályban (Ligue 1) szereplő Nantes-nak. A frissen kinevezett Antoine Kombouaré pedig bemutatkozott, nem is akárhogy.  

A francia foci és popkultúra magyar értője és szakértője, Szabó Christophe Twitter-oldalán írt egy röpke bejegyzést arról, hogy milyen gondolatokkal a fejében érkezett meg a Nanteshoz az új edző, Antoine Kombouaré. (Az 57 éves szakember korábban dolgozott már több francia első, illetve másod osztályú klubnál (Dijon, Guingamp, Lens) is, legutóbb a Toulouse kispadján ült 13 meccs erejéig – mérlege nem túl pozitív: 11 vereség, 2 győzelem, 11:30-as gólarány.)

Ebben az esetben az a szokás, hogy a klub sajtótájékoztót tart, ahol a frissen kinevezett tréner elmondhatja meglátásait. Meg is történt a bemutatás, az azon elhangzottak azonban finoman szólva is érdekesre sikeredtek.

„Nem láttam minden meccsüket, ma fogom megismerni a keretet. Nem álmodtam soha arról, hogy a Nantes-nál legyek edző. Nem szövögetek álmokat, így nem lehet csalódni bennük. Örülök, hogy itt vagyok. (...) A Nantes játékosai rosszak. Tudják, hogy rosszak. Én vagyok a 4. edzőjük 1 éven belül, ez rámutat arra, hogy ez a játékosok hibája"

– idézi Kombouaré Szabó Christophe.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás