promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gerwyn Price a darts új világbajnoka!
Borítókép:  Gregor Fischer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bár ellenfele rutinja sokat számított, Price magabiztos játékkal nyerte a döntőt. Wales az ötödik nemzet mely világbajnokot ad a PDC szervezetének.

Az év első napjainak egyik legérdekesebb sporteseménye a PDC Darts világbajnokság döntője. Az idén Gary Anderson és Gerwyn Price játszottak egymással a fináléban, kettejük közül pedig előbbi egy kicsi előnnyel kezdhetett. A skót játékosnak korábban már volt két vb címe (2015 és 2016), valamint a mostani már az ötödik döntője volt pályafutása során. Ellenfele ezt nem mondhatta el magáról eddig, Price legjobb világbajnoki eredménye a tavalyi elődöntő volt, idén viszont már a torna egyik legnagyobb esélyesének tartották.

A 2021-es világbajnokság szokásosan december közepén indult, viszont az eddigiektől eltérően az első nap kivételével nézők nélkül zajlottak az események. Minderre a továbbra is tartó koronavírus járvány miatt volt szükség, az Alexandra Palaceban így a jelmezes szurkolók helyett ezúttal molinók voltak kifeszítve, valamint mesterséges atmoszférát játszottak be a helyszínen és közvetítésben egyaránt.

Voltak meglepetések is a tornán, a nagy esélyesek közül a címvédő Peter Wright már a harmadik fordulóban kiesett, az első helyen kiemelt Michael van Gerwen pedig a negyeddöntőben búcsúzott.

A vb döntőt hét nyert szettig játszották, a meccs eleje pedig elég fordulatosra és kiélezettre sikerült. Az első szettben bár Anderson állt jobban, mégis Price nyert, a másodikban viszont gyakorlatilag ennek a fordítottja történt, 1-1-re álltak ekkor. A folytatás hozott egy nagyon látványos jelenetet, Anderson ugyanis 170-ről szállt ki a harmadik szett harmadik legében, a játszmát azonban Price nyerte.

Bár a kétszeres világbajnok jól játszott, Price ellen úgy tűnt ez is kevés lesz, miután a walesi szép lassan kezdett meglépni. A harmadik szünetnél már 4-1-re vezetett, folytatásban pedig csak még jobb lett. Előbb dobott egy 161-es kiszállót, majd nem sok hiányzott egy kilenc nyilas leghez sem.

Anderson játéka egy darabig úgy nézett ki tud annyit javulni, hogy meccsben maradjon, de nem sokat ért vele. Gerwyn Price tovább tudta növelni az előnyét és a végén 7-3-ra tudott győzni. Mindez persze így sem jött könnyen, a 8. szettben több meccs nyila is volt, mégsem tudta azokat értékesíteni.

Ezzel ő lett hazája első világbajnoka a PDC szervezeténél, az általuk lebonyolított vb-k 1994 óta íródó történelme során eddig mindössze négy nemzet (Anglia, Skócia, Hollandia, Kanada) adott bajnokokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás