promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olyan focipályákat mutatunk, amelyektől eláll a lélegzeted
Borítókép:  AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A világ tele van futballpályákkal, stadionokkal, olyanokkal is, amelyek egészen különleges helyen fekszenek. Ezekből a létesítményekből mutatunk egy párat. Utazásra fel!

A labdarúgás a világ legnépszerűbb sportja, mert egyszerű szabályrendszer szerint működik, s bárhol lehet játszani. De tényleg bárhol: egy épület tetején, egy középkori vár tövében vagy épp az Atlanti óceán partján. Ahová csak lehet, építettek (vagy építenek) pályát azért, hogy a környéken élők hódolni tudjanak szenvedélyüknek. 

Most olyan különleges, érdekes vagy épp meseszép helyen lévő focipályákat mutatunk neked, amelyektől eláll a lélegzeted.

Bhután, Changlimithang stadion.

A létesítményt 1974-ben épült IV. Druk Gyalpo Jigme Singye Wangchuck megkoronázása alkalmából. Mivel 2300 méteres magasságban fekszik, a világ egyik legmagasabban lévő pályája. Egyúttal az ország nemzeti válogatottja itt játssza meccseit.


forrás: AFP

Japán, tetőtéri focipálya.

A japán nagyvárosokban minden helyet, amennyire csak lehet ki kell használni. Jól tudják ezt a helyi tervezők is, akik egy tokiói épület tetejére terveztek egy nagyjából húszszor-negyven méteres „dühöngőt". Impozáns látvány. Mondjuk nagy kérdés: mi van, ha leesik a labda?

forrás: AFP

Ausztrália, Central Coast stadion.

A Brisbane Water Nemzeti Park határán, pálmafák ölelésében áll ez a 20 ezer férőhelyes stadion, ami persze akkor a legszebb, amikor épp hétágra süt a nap.

forrás: AFP

Szingapúr, Marina Bay lebegő stadion.

A pálya a víz tetején lebeg, a 30 ezer férőhelyes lelátó pedig a szárazföldön lett elhelyezve. Szóval röviden különleges alkotásról van szó.

forrás: AFP

Szlovákia, Janosovka stadion.

A Tatran Cierny otthonában gyakori vendég a helyi vasút. Mutatjuk alább, mire is gondolunk...

Norvégia, Henningsvær. 

Valószínűleg a világ egyik leglenyűgözőbb futballhelyszíne a Henningsvær csapatának létesítménye.

forrás: AFP

Anglia, Bamburgh.

Alsóligás angol focicsapat pályája Bamburgh várának tövében fekszik.

Feröer-szigetek, Eidi stadion.

Egy újabb skandináv csoda. Eidi városa az Atlanti-óceán mellett fekszik. Ha elmegy egy labda, lehet, hogy a helyi halászok hozzák vissza.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás