promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dzsudzsák Balázs: Soha nem dicsekedtem azzal, amim van
Borítókép:  ANDREW SURMA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatott Dzsudzsák Balázs számára mindig is az első számú csapat volt. Erről maga a labdarúgó beszélt. De azt is megemlítette, miért igazolt még 2011-ben a PSV-től Dagesztánba, az Anzsi Mahacskalához, s, hogy mi volt a baj az akkori, másik kérőjével.

Hosszú és terjedelmes interjút készített az Origo a 108-szoros magyar válogatott játékossal, Dzsudzsák Balázzsal. Természetesen szó esett a válogatottságról, ahogy a vele szemben támasztott elvárásokról, és múltról, jelenről és jövőről is. A beszélgetést témakörönként foglaljuk össze.

A válogatottságról...

A magyar labdarúgó-válogatott Dzsudzsák Balázs számára mindig is az első számú csapat volt. 

„Nem akarok hazudni: nagyon rossz érzés volt, hogy 2020 legszebb futballpillanatát a tévén keresztül kellett nézzem, és nem lehettem ott a csapattal. Ez örökké óriási szívfájdalom marad, ezt a továbbjutás némileg enyhítette. Egyben reményt is adott nekem, hogy jövőre ismét lesz egy lehetőség, hogy ott lebeghet a szemem előtt egy új cél. [...] Én a válogatott szereplést soha nem fogom lemondani. Ha nem válogatnak be, az más kérdés" – mondta a DVSC jelenlegi játékosa.

Az átigazolásokról, klubváltásról...

Dzsudzsák pályafutása során többször felmerült már a pénzéhség, az, hogy 2011-ben a PSV Eindhovenből miért Dagesztánba, az Anzsi Mahacskalához szerződött. A labdarúgó elárulta, egy olyan klub kereste meg, akik akarták őt és versenyeztek érte. „Az Anzsi volt az egyetlen csapat, amely hajlandó volt értem kifizetni az átigazolási összeget a hollandoknak" – árulta el Dzsudzsák. (Ezzel arra is utalt, hogy ha voltak is jelentkezők, csak ketten tettek konkrét ajánlatot.)

Hozzátéve azt, amit eddig kevesen tudtak, miszerint, hogy a Benfica is próbálta leigazolni, de egyrészt lejjebb akarta nyomni az árát a PSV-nél, másrészt a fizetési ajánlat sem volt csábító. 

„Ha akkor nem a Benfica teszi azt az ajánlatot, hanem a Sevilla, vagy a Juventus, soha nem megyek Dagesztánba. A Benfica nagy csapat, de nem Bayern München, vagy nem Juventus. Ezt is mérlegre tettem, és így hoztam meg a döntést" – tette hozzá.

Ahogy arról is beszélt, hogy a neki járó pénzzel megoldódott a családjának és saját életének jövője is. Később szóba jött az Atlético Madrid és a Hertha BSC is. Előbbi klub nem tudott érte annyit fizetni, amennyit kellett volna. Míg utóbbinál tényleg felmerült a neve, Dárdai szerette is volna megszerezni, de a „Hertha nem tett egyetlen lépést sem" az ügyben.

Kommunikáció, közösségi média...

„Azért vicces dolog ez, mert nálam óvatosabban kommunikáló ember kevés van a közösségi média terében. Semmi polgárpukkasztó dolgot nem osztottam meg, soha nem dicsekedtem azzal, amim van. "

– válaszolt Dzsudzsák arra a kérdésre, hogy a mai eszével visszafogottabban kommunikálna-e. Majd elárulta, senki sem mutatta meg, hogyan kell a különböző közösségi felületeken megnyilvánulni.

„Én nem vagyok celeb. Gyűlölöm ezt a szót. Az, hogy ismert vagyok, az a személyiségemből, a karakteremből fakad. Nem kell mögém semmi olyat képzelni, ami nincs" – emelte ki. 

Az elvárásokról...

„A futball nem egyemberes sport. Szoboszlai Dominiktől sem lehetett előre elvárni, hogy berúgja a válogatottat az Izland elleni meccs utolsó percében. Döbbenetes nyomást és elvárást tud a magyar ember tenni egy-egy játékosra. Ez nem probléma, az már viszont igen, ha ezek az elvárások nincsenek köszönőviszonyban a realitásokkal" – fogalmazott a DVSC játékosa.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás