promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hamilton nyerte az időmérőt Bahreinben
Borítókép:  KAMRAN JEBREILI / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Mercedes hétszeres világbajnoka volt a leggyorsabb a kvalifikáción, a brit pilóta 98. pole pozícióját szerezte meg ezzel.

Soha korábban nem fordult még elő olyan, hogy novemberben rendezzék meg a Bahreini Nagydíjat, így a 2020-as szezon ismét adott egy plusz érdekességet, még akkor is, ha már a lényegi kérdések eldőltek korábban. A Mercedes már megszerezte a konstruktőri, Lewis Hamilton pedig az egyéni világbajnoki címet, mögöttük viszont mind a csapatok, mind pedig a pilóták pontversenyében lesz még mire figyelni.

A szabadedzések alapján egy Red Bull - Mercedes csatára lehetett számítani, Max Verstappen kifejezetten jó formában volt és az utolsó gyakorlást meg is nyerte. A vb győztes istálló pedig továbbra is gyors tudott maradni, Hamilton nyerte mind két edzést még pénteken.

A kvalifikáció első szakasza nagy meglepetéseket nem hozott a kiesők tekintetében, a 16. helytől lefelé Giovinazzi, Raikkönen, Magnussen, Grosjean és Latifi végeztek, vagyis az Alfa Romeo és a Haas csapatai valamint az egyik Williams búcsúzott az elején. Az istálló másik autójával George Russel ért el ismét egy kiugró eredményt, a brit pilóta nagyon magabiztosan ment tovább a középső szakaszba, ahol végül a 14. helyen zárt.

A Q2-ben viszont nem ez volt a legérdekesebb momentum. Carlos Sainz Jr. McLarenje egy technikai hiba miatt keresztben állt meg a pályán és nem is tudott mozdulni onnan, így piros zászlóval kellett megszakítani az edzést.

Némi szünet után jöhetett a folytatás, melynek végén több nagy név sem jutott be a legjobb 10 közé. A két Ferrarival, Sebastian Vettel és Charles Leclerc csak a 11-12. helyen zártak, de a legutóbb pole pozíciót szerző Lance Stroll is csak a 13. helyről rajtolhat majd vasárnap.

A Q3-ban végül Hamilton lett a leggyorsabb egy új pályarekorddal, megelőzve csapattársát, Valtteri Bottast. A második sorból a két Red Bull indulhat, Verstappen lett a harmadik, míg Alexander Albon zárt negyedikként, aki pénteken még csúnyán összetörte az autóját.

A Bahreini futam vasárnap 15:10-től kezdődik majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás