promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van focista, aki sírva nyilatkozik két gólnélküli döntetlen után
Borítókép:  GRIGORY SYSOEV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egymást követő két tétmérkőzésén nem kapott ki San Marino. A Gibraltár elleni meccsen a csapat úgy játszott 0-0-t, hogy szinte a teljes második félidőben emberhátrányban futballozott. A miniállam válogatottjának játékosa a lefújás után, könnyek között beszélt arról, hogy ezt a döntetlent az egész országnak ajánlja.

Minden nézőpont kérdése – ahogy az életben, úgy a futballban is. Ha a német labdarúgó-válogatott két-három döntetlent érne el egymás után, az élesebb pennájú helyi újságírók már bizonyosan problémákról, gondokról, a szövetségi kapitány, Joachim Löw által elkövetett hibákról írnának. Amennyiben ugyanez történik a világ legkisebb országainak egyikével, San Marinóval, akkor az bizony ünneplésre ad okot.

A Nemzetek Ligája D-divíziójának 2. csoportjában szereplő miniállam egymást követő két tétmérkőzésén nem kapott ki: előbb Liechtenstein, majd Gibraltár elleni játszott 0-0-s döntetlent. Az utóbbi mérkőzésen elért eredményt kis túlzással tehetjük a „csoda” kategóriába is. San Marino ugyanis úgy játszott gólnélküli döntetlent Gibraltárral, hogy a 49. perctől kezdve emberhátrányban futballozott – írja a Goal.com.

„Számomra ez tényleg egy álom. Nem igazán tudok beszélni. A családom és a feleségem is boldog. Köszönetet szeretnék mondani a csapattársaimnak és az egész stábnak. Reméljük sokáig maradhatunk itt. Ezt a döntetlent az egész országnak ajánlom. Kis ország vagyunk, de nagy szívünk van. A családomtól, a feleségemtől és minden barátomtól elnézést kérek”

– fogalmazta meg gondolatait könnyek között Dante Rossi a Gibraltár elleni 0-0 után.

Fennállása során San Marino válogatottja egyszer nyert mérkőzést: 2004. április 28-án, amikor barátságon meccsen győzték le 1-0-ra Liechtensteint.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás