promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Őszintén vallott pánikrohamairól Hosszú Katinka
Borítókép:  Velvet
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már majd egy éve bejelentették, hogy minden idők egyik legsikeresebb úszónőjéről, Hosszú Katinkáról dokumentumfilm készül. Az életrajzi mozi nem csak a sikereket, hanem a nehéz időszakokat is be fogja mutatni. 

Ilyen nehéz időszak az idei év is, hiszen a világjárvány miatt mind a felkészülés, mind pedig a várakozás és a kényszerpihenő is komoly kihívást jelentett a sportoló számára. Az Iron Lady az ezzel kapcsolatos érzéseiről mesélt nemrég, melyből kiderült, hogy Katinka pánikrohamokkal is küzdött:

„Röviddel az intenzív edzések elkezdése után, életemben először pánikrohamot kaptam. Erős szorítást éreztem a mellkasomban, alig kaptam levegőt, ki kellett szállnom a medencéből, elég ijesztő volt. Az utóbbi hónapokban rengeteget vívódtam – nekem nem tett jót a leállás. Nem véletlenül nem tartottam eddig soha szünetet, sejtettem, hogy nagyon nehéz abból visszajönni. Megviselt ez a kényszerű pihenő, főleg lelkileg. Próbáltam a jó oldalát nézni, pihenni, kikapcsolódni, nyaralni, de közben folyamatos lelkifurdalással küzdöttem. Ha néha elmentünk szórakozni, éjféltájt rendszeresen kiborultam, sírtam, azt éreztem, hogy nekem nem ez a dolgom, edzenem kéne, az én helyem a medencében van. Másnap hajnalban rohantam az uszodába, de pár hossz után már nem is tudtam, hogy miért úszom, lehetetlen konkrét cél nélkül kihozni magadból a maximumot”.

Katinka elmesélte, hogy egyszerűen nem tudott mit kezdeni a „civil” élettel. Őszintén beszélt ezenkívül arról is, hogy ebből a helyzetből hogyan tudott kimászni és újra, az önmagától elvártakat teljesíteni. 

„Most jöttem rá, hogy én milyen kivételes helyzetben vagyok, maga a mentális luxus, ahogy évtizedek óta élek. Nagyszerű érzés, hogy én önmagamnak diktálok, az étkezésemre, a légzésemre, a testemre, a technikámra koncentrálok. A vízben nekem letisztul az élet. Sok és nehéz a napi feladatom, de minden erőmet összeszedve teljesítem őket, és utána nem nyomasztom magam. Minden tőlem telhetőt megteszek és este elégedetten fekszem le”

– mondta a sportoló. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás