promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Down-szindrómás versenyző teljesítette az Ironmant
Borítókép:  Michael Reaves / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sporttörténelmet írt a 21 éves Chris Nikic. Ő az első Down-szindrómás triatlon versenyző, akinek sikerült szintidőn belül teljesítenie a világ egyik legbrutálisabb versenyét, az Ironmant. 

A fiú még korábban posztolta közösségi oldalára céljait, melyek közt első helyen az Ironman teljesítése állt. Chris viszont mindezt úgy akarta megcsinálni, hogy a versenyt szintidőn belül tudja teljesíteni. Sikerült neki, ezzel pedig sporttörténelmet írt, de itt nem szeretne megállni.

„Történjen bármi, az alapstratégia ugyanaz marad: egy százalékkal legyek jobb, mint az előző nap voltam. Igen, a munkát elvégeztem, de az angyalok segítettek engem”

– írta a verseny után az Instagramon. 

A Down-szindrómás sportoló, 16 óra 46 perc 9 másodperc alatt teljesítette a 3,86 kilométer úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és maratoni futásból álló erőpróbát, így 14 perccel a szintidőn belül sikerült célba érnie. 

Chris édesapja szerint fiának a sport nem csupán mozgás, hanem így a közösség aktívabb tagjává tud válni.

„Rájöttek, hogy egy egész kedves gyerek. Meghívják őt vacsorára, ebédre, partikra. Ez az egész projekt teljesen új megvilágításba helyezi az elfogadást. Az Ironman arra is szolgált, hogy még egy lépéssel közelebb kerüljön a többiekhez, és normális életet tudjon élni”

– nyilatkozta a verseny után a büszke apuka.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás