promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASCAR új bajnokát Chase Elliottnak hívják
Borítókép:  Jared C. Tilton / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Chase Elliott megnyerte a szezont, a hétszeres bajnok Jimmie Johnson pedig utolsó futamát teljesítette a Phoenix Racewayen.

Apja és fia: a NASCAR fő kategóriája, vagyis a Cup Series szépsége, hogy a lebonyolításnak köszönhetően az utolsó futamon négy pilóta is esélyes még a bajnoki címre, ezt pedig az nyerheti meg, aki a legelőkelőbb helyen végez.

Az idei szezonzárót a Phoenix Racewayen rendezték, itt pedig Joey Logano, Brad Keselowski, Danny Hamiln és Chase Eliott csatáztak a végső sikerért. Ebből a négyesből az első kettő már rendelkezett bajnoki címmel, Hamlin is nyert már háromszor Daytona 500-at, de bajnok még sosem lett, míg Elliott arra készülhetett, hogy apja Bill Elliott 1988-as győzelme után ő is hazavigye a kupát.

A szezonzáró abból a szempontból mindenképpen izgalmas volt, hogy a bajnokesélyesek szinte folyamatosan az élmezőnyben voltak, sőt mi több, a futam első szakaszát Logano, míg a másodikat Keselowski nyerte. A nagy csata végén azonban Elliott zárt az élen, aki így egy futamgyőzelemmel szerezte meg élete első bajnoki címét a Cup Seriesben.

Mindezt egy Chevrolet volánja mögött érte el, míg édesapja annak idején egy Forddal tudott nyerni, viszont ami hasonlóság, hogy mindketten a 9-es rajtszámmal indultak. Az NASCAR új királya 24 esztendősen a sorozat harmadik legfiatalabb bajnoka lett, Bill Rexford és Jeff Gordon mögött, továbbá csapata a Hendrick Motorsport négy év után ünnepelhetett újra.

Johnson elköszönt: három olyan ember van, aki hét bajnoki címet tudott nyerni – Richard Petty, Dale Earnhardt és Jimmie Johnson. Utóbbi már az idény kezdete előtt bejelentette, hogy ez a szezon lesz számára az utolsó, viszont a versenyzéstől nem vonul vissza teljesen, az IndyCarban próbál szerencsét.

Mindenképpen nagy kihívás lesz az a versenysorozat Johnson számára, hiszen az utóbbi évek kifejezetten szerencsétlenül alakultak autóversenyzői szempontból. A rájátszásba már idén sem jutott be, sőt győzni sem tudott, most viszont emelt fővel távozhatott, miután az ötödik helyen zárta a futamot, ami egy egészen jó eredmény.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás