promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hosszú Katinka újra jó formában úszott a Duna Arénában
Borítókép:  STEPHANE KEMPINAIRE / KMSP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Két nap alatt, két eseményt is megrendeztek az ISL nevű úszóligában, melyen ismét magyar sikereket láthattunk.

Összevont fordulók és egy Európa-csúcs: a változatosság egy jó dolog, az ISL-nek pedig most szüksége is volt rá a sűrű naptár miatt. A hetente egymást követő fordulók elég megterhelőek, így a versenyek gyors lebonyolításához egy jól szervezett naptárra volt szükség. Ennek eredménye lett az a dupla forduló, amit november 5-én és 6-án láthattunk a Duna Arénában.

A 7. és a 8. fordulót ugyanis az eddigiek alapján négy nap leforgása alatt kellett volna összehozni, most viszont csak két nap állt a résztvevők rendelkezésére.

A megoldás erre a következő volt: az egyik versenyt a délelőtti programra, míg a másikat a délutánira osztották be, csütörtökön és pénteken. Nem egyszeri alkalomról beszélünk ugyanakkor, mivel már csak két forduló van hátra az elődöntők előtt, így november 9-10. között ugyanígy oldják majd meg a dolgokat.

A versenysorozat 7. versenynapján az Energy Standard, a Toronto Titans, a DC Trident és a Hosszú Katinka-féle Team Iron csapott össze. Utóbbiakhoz fűződik még csütörtökről egy rekord, az 50 méteres férfi mellúszásban a török Emre Sakci 25,29 másodperces idővel ért célba, ami új Európa-csúcs ebben a számban. A csatát péntekenvégül az Energy Standard nyerte.

A 8. forduló is tartogatott érdekességeket, amikor is a Cali Condors, a London Roar, a Tokyo Frog Kings és a New York Breakers harcolt egymással, a végén pedig a sorrend is ez lett. Kiélezett volt a harc a győzelemért, a Condors és a Roar csapata között mindössze 10 pont volt a pénteki nap előtt.

Két magyar győzelem: a legutóbbi alkalommal ellentétben ezúttal mindkét versenynapon szurkolhattunk magyar úszóknak is, közülük pedig ketten is futamot tudtak nyerni. Hosszú Katinka, Verrasztó Dávid és Lobanovszkij Maxim a Team Iron, Telegdy Ádám, Kapás Boglárka és Késely Ajna az NY Breakers, míg Jakabos Zsuzsanna az Energy Standard színeiben volt érdekelt.

A hetedik fordulóban Verrasztó a 400 vegyest nyerte meg, ami azt jelenti, hogy ebben a számban továbbra is hibátlan, hiszen eddig mind a három alkalommal sikerült győznie.

Hosszú Katinka is magára talált, ő 200 vegyesen nem talált legyőzőre, de 400 vegyesen is bejött harmadiknak, ami mindenképpen biztató, hiszen a legutóbbi alkalommal nem a legjobb formájában úszott.

FAST day for IRON thanks to a great team effort ⁣ 2 days rest now and we’re back for our last match in the regular...

Közzétette: Iron – 2020. november 6., péntek

Dobogós pozíciónak még egyszer örülhettünk, csütörtök délután a női 400 gyorson Kapás Boglárka lett a harmadik.

Az ISL sorozat alapszakaszából még két esemény van hátra, melyet vasárnap és hétfőn rendeznek meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás