promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Belga-német dobogó a Vuelta leghosszabb szakaszán
Borítókép:  MIGUEL RIOPA / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A spanyol körverseny leghosszabb távját teljesítette a mezőny csütörtökön, melyen Jasper Philipsen lett a legjobb.

230,8 kilométer: nem volt ennél hosszabb szakasz az idei Vuelta Espana körversenyen, és ami azt illeti, nem is lesz. Bár papíron síknak jelezték a csütörtöki napot, az út elég hullámzó volt, ráadásul a táv is elég nagyra sikerült, szóval ez is egy megterhelő menet volt. Ilyen előzmények után nagy kérdés volt, hogy lehet-e nyerni egy szökésből, de a válasz erre egy határozott nem lett. A legtovább a Deceuninck-Quick Step csapat olasz versenyzője, Mattia Cattaneo bírta, de őt 3 kilométerrel a vége előtt kapta el a főmezőny. 

A legvégén jött egy emelkedős befutó, melyen két német, Pascal Ackermann és Jannik Steimle, valamint a belga Jasper Philipsen tűntek a legesélyesebbnek, közülük pedig az utóbbi húzta be a szakaszt. Ami a trikókat illeti változások nem történtek, az összetett és a pontverseny élén is Primoz Roglic áll, így tehát a piros és a zöld is az övé, a legjobb fiatalnak járó fehérben Enric Mas, míg a hegyi pontversenyben vezető pöttyösben Guillamue Martin tekerhet pénteken is.

Hetedszer is nyert az UAE-Team Emirates: a nagy háromhetes körversenyeket tekintve a csapat idén már a hetedik szakaszsikerét aratta, az idei Vueltán pedig az elsőt. Philipsen mostani győzelme mellett még a Tour de France során nyert nekik Alexander Kristoff és Tadej Pogačar összesen négyet, a Giro d'Italián pedig Diego Ulissi kettőt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás