promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A koronavírus vette el Kiss Norbert Európa-bajnoki címét
Borítókép:  THOMAS FREY / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bár vezette a tabellát a magyar pilóta, a járvány miatt nem hirdetnek bajnokot a Kamion Eb-n.

Ha nehezen is, de a Most Autrodom versenypályán, Csehországban kezdetét vette augusztus végén a Kamion Európa-Bajnokság, melynek ezzel együtt két fordulóját tudták lebonyolítani. A második helyszín Magyarország volt és a Hungaroring, ahol a WTCR, vagyis a Túraautó Világkupa mezőnyével egy hétvégén versenyeztek, az esemény pedig a Super Racing Fesztivál nevet kapta.

Utóbbin magyar sikereket láthattunk, a Révész Truck Racing pilótája, Kiss Norbert ugyanis fantasztikusan ment ezzel pedig átvette a vezetést a pontversenyben.

Normális esetben a szezon az olaszországi Misanóban folytatódott volna, ám azt a koronavírus-járvány folyamatosan növekvő esetszámai miatt törölni kellett. Mindez azért nagy probléma, mert ez lett volna az utolsó forduló 2020-ban, pótolni pedig nem fogják, így viszont nem hirdethetnek bajnokot.

A sorozatot a Nemzetközi Automobil Szövetség szervezi, utóbbi szabályi szerint viszont legalább három fordulót le kell bonyolítani ahhoz, hogy az Eb-címet kioszthassák.

Kiss Norbi 92 ponttal állt a tabella élén, hattal több volt neki, mint Adam Lacko-nak, de ez sajnos már nem számít. A szervezők úgy döntöttek a biztonság érdekében, hogy inkább 2021-re koncentrálnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás