promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rafael Nadal már 1000 győzelemnél jár
Borítókép:  FRANCK FIFE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A spanyol klasszis eddig is a világ egyik legjobbja volt, karrierje 1000. győzelmével pedig egy igazán elit társaságba került.

A férfi mezőny számára szokásosan év végén megrendezett tenisz-vb előtt az utolsó nagy masters tornát rendezik épp Párizsban, Rafael Nadal pedig egy nagyon szoros meccset játszott a honfitársa, Feliciano López ellen. A nyolcaddöntőért vívott harc elég hosszúra és sikeredett, három szettben dőltek el a dolgok, a felek pedig 2 óra 31 percig csatáztak egymással.

Az első játszmát López nyerte 6-4-re, utána viszont ellenfele előbb rövidítésben nyerte a másodikat, majd 6-4-re az utolsót, így megfordítva a mérkőzést. Nadal egyébként is jó szezont tudhat eddig a magáénak, idén már megnyerte az őszre halasztott Roland Garrost, amivel 20. Grand slam sikerét aratta, szerdai győzelemével pedig egy újabb nagy tettet hajtott végre.

Pályafutása 1000. sikere volt a López elleni, erre pedig eddig mindössze másik három teniszező volt képest. A győzelmeket tekintve a ranglista élén Jimmy Connors áll, 1274 sikerrel, hozzá viszonylag közel van Roger Federer 1242-vel, a dobogóra pedig Ivan Lendl fért még fel 1068-al, hozzájuk közeledik Nadal, aki éppen most lépett a negyedik helyre. Közülük egyébként neki van a legjobb átlaga, mivel csak 201 meccset veszített. Lendl a pályafutása során 242, Connors 283, míg Federer eddig 271 meccset veszített, igaz a svájci még mindig aktív, szóval javíthat a statisztikáján.

Ha Rafael Nadal megtudja nyerni a tornát, azzal még egy dolgot kipipálhat a listáján, mivel párizsi 1000-est még sosem nyerte meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás