promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Úgy tűnik, hogy új magyar pillangókirály van születőben
Borítókép:  François-Xavier MARIT / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Újabb két fordulón van túl az ISL nevű úszó versenysorozat a Duna Arénában, utóbbi újabb magyar sikereket hozott.

Egy magyarok nélküli forduló: október 30-31., illetve november 1-2. között rendezték meg a versenysorozat következő két állomását, sorrendben már az ötödik és a hatodik fordulót. Előbbi azért is volt érdekes, mert eddig minden eseményen megszokhattuk, hogy voltak magyar úszók a csapatokban, ám most lement egy olyan forduló, ahol nem volt konkrétan kiért szorítanunk.

Az ötödik összecsapáson a London Roar, a Tokyo Frog Kings, az LA Current és a DC Trident csapott össze, közülük pedig a londoniak voltak a legjobbak, igaz az egyik legjobb egyéni teljesítményét nem az ő úszójuk nyújtotta.

Az izraeli Andi Murez (LA Current) a szombati napon a női 200 méteres gyorsúszásban bizonyult a legjobbnak, mégpedig országos csúccsal. Mindez önmagában is szép teljesítmény, főleg, hogy ebben a szezonban ez már a harmadik volt neki.

Szabó Szebasztián megállíthatatlan: úgy tűnik, hogy a férfiak között a pillangóúszásnak új királya van az ISL-ben. A 24 éves magyar úszó a Aqua Centurions színeiben egészen elképesztő formában van, és az előbb említett Murezhez hasonlóan, már a harmadik országos csúcsánál tart.

Ez főként azért nagy szó, mert folyamatosan ugyanannak a számnak, vagyis az 50 méter pillangónak javítja meg a rekordját. Jelenleg ennek köszönhetően 21.86 a legjobb magyar idő, ráadásul ez mindenidők negyedik legjobbja. A világcsúcsot 21.75-el a brazil Nicholas Santos tartja, ettől pedig mindössze 11 századdal maradt el a magyar versenyző.

Rajta kívül is szurkolhattunk magyarokért a hatodik forduló során: Jakabos Zsuzsanna az Energy Standard, Kapás Boglárka, Telegdy Ádám és Késely Ajna a NY Breakers, míg Verrasztó Evelyn és Burián Katalin az Aqua Centurions színeiben. Közülük Kapás Boginak jött ki a lépés igazán, aki női 200 méter pillangón volt a leggyorsabb.

A felsorolt csapatok mellett még a Toronto Titans vett részt a legutóbbi alkalomkor, a győztes pedig az Energy Standard lett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás