promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Forma-1: ezeket a zenéket hallgasd az imolai futam előtt
Borítókép:  Miguel MEDINA / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hosszú idő után látogat el a mezőny a legendás versenypályára, a Forma-1 pedig ismét egy remek zenelistát készített ehhez.

Tizennégy év után lesz ismét F1-es verseny az Autodromo Enzo e Dino Ferrari versenypályán, mely igazán legendás a sportág történelmében. Korábban a San Marinó-i Nagydíjat bonyolították le itt összesen 26 alkalommal, 1981 és 2006 között megszakítás nélkül, ezúttal pedig az Emilia Romagna nevet kapta a versenyhétvége – a helyszínül szolgáló tartomány miatt.

A szervezők ismét elkészítették a mondhatni már szokásosnak számító zenei playlistet, amivel megpróbálnak hangulatot csinálni a versenyhétvégéhez.

A 2019-es Brit Nagydíj óta már szinte hagyomány, hogy minden verseny előtt kijön egy ilyen lejátszási lista, amit általában vagy közismert előadók vagy éppen ismert versenyzők válogatnak össze. Ezúttal mindez kicsit másabb a megszokottnál, a válogatás ugyanis a U2 együttes népszerű dalait tartalmazza.

Az Emilia Romagna Nagydíj két szempontból is különleges lesz, egyrészt a koronavírus-járvány és a helyi szabályozások miatt ismét nézők nélkül rendeznek meg egy futamot, másrészt ezúttal csak két napos lesz az esemény. Kísérleti jelleggel most csak egy szabadedzést tartanak, azt is szombaton.

Ez azt jelenti, hogy mindössze ennyi ideje lesz felkészülni a csapatoknak az időmérő edzésre és a vasárnapi futamra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás