promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét új ember nyert szakaszt a Vueltán
Borítókép:  ANDER GILLENEA / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Eddig minden nap más nyerte a szakaszt a spanyol körversenyen, Michael Woods a legújabb győztes.

Így készült:

A részhajráknál, amelyek a pontverseny miatt fontosak, valamint az utolsó 1 kilométernél rengetegszer látunk felfújható kapukat, amik a fontosabb dolgokra hívják fel a figyelmet. Utóbbiaknál nem feltétlen, de előbbieknél, és persze a célvonalnál gyakran van egészen nagy nézősereg is, azt viszont nem szoktuk látni, hogy ezek a kapuk hogyan kerülnek a helyükre.

Mindig csak a végterméket nézhetjük meg a közvetítésekben, ezúttal viszont a Vuelta Twitter oldalára kikerült egy nagyszerű videó erről a munkafolyamatról:

Egy csúnya baleset:

A szakasz vége felé történt az alábbi eset. Kicsit több mint 64 kilométer volt hátra, amikor a mezőnytől elszökő versenyzők közül a Bora csapat kerékpárosa, Jay McCarthy esett egy hatalmasat. Hogy ez hogyan sikerült, az kérdéses, mivel a felvételeken ez nem látszik, de elég nagy bukás lehetett, hiszen nem csak McCarthy landolt jóval az út mellett, de bringája még messzebb repült. Szerencsére magánál volt az ápolás során.

A csapat hivatalos tájékoztatása szerint versenyzőjüknek a jobb térdízülete sérült meg.

Hét nap után hét nyertes:

A mai etap során 159,7 kilométert kellett tekerni, a 2500 méternyi szintkülönbség pedig abszolút nem tűnt egyszerűnek. Az utolsó emelkedő volt az, ami több részre szakította a mezőnyt, az utolsó kilométerek pedig elég izgalmasra sikerültek. Michael Woods megpróbált ellógni, de többen is felértek rá, így például a végső győzelemre esélyesek közül ketten – Alejandro Valverde és Dan Martin – is mentek vele.

Bár folyamatosak voltak a próbálkozások, végül az utolsó egy kilométer döntött, Woods itt már véglegesen el tudott szakadni és megnyerte a hetedik napot. Az EF Pro Cycling kanadai versenyzője ezzel már a hetedik győztes hét szakasz után, mivel eddig mindig valaki más nyert, és még senki sem tudott duplázni.

Az összetett, és a külön értékelések szempontjából mindez nem jelentett most nagy változást. Továbbra is Richard Carapaz áll az élen, így ő tekerhet pirosban, Primoz Roglic a legjobb sprinter, Enric Mas vezet a fiatalok között, viszont a hegyi pontversenyben már más vette át a vezetést. Az eddigi éllovas Tim Wellens helyett a francia Guillaume Martin vezet, így ő tekerhet tovább a pöttyös trikóban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás