promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Caeleb Dressel csapata dominált a Duna Arénában
Borítókép:  Mark RALSTON / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hat héten át küzdenek egymással az ISL nevű úszóliga csapatai Budapesten, az első fordulón pedig már túl is vagyunk.

Az International Swimming League nevezetű versenysorozat idén a második kiírásának vágott neki. A szezon idén is izgalmasnak ígérkezik, de másabb lesz a korábbinál. A koronavírus járvány miatt a résztvevők egyfajta buborékban vannak és az összes versenynapot hazánkban bonyolítják le.

Egy sztárral máris kevesebb:

Milák Kristófról már tudtuk, hogy megfertőződött korábban, így egyenlőre nem tudott rajthoz állni, a későbbi szereplése is kérdéses. Nem sokkal a kezdés előtt kiderült, hogy a női mezőny egyik nagy sztárja is kénytelen pihenni, az olasz Federica Pellegrini is elkapta a vírust. Az Aqua Centurius csapatát erősítette volna és először hétfőn lett volna jelenése amitől így elbúcsúzhat.

Az úszónő bár jó formában volt, torokfájásra és egyéb fájdalmakra panaszkodott mielőtt pozitív tesztet produkált volna, mindezekről saját Instagram oldalán számolt be könnyes szemmel.

Jackpot:

A normális pontozás alapján a versenyszámokban sorrendben 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2 és 1 pontot lehet összegyűjteni. Ez persze csak az egyéni számokra igaz, a váltókban ez duplán szorzódik, az úgynevezett csillagszóró futamban, pedig triplázódik. Utóbbi amúgy érdekes, hiszen 50 méter gyorsot úsznak a versenyzők, majd minden alkalommal megfeleződik a mezőny.

Egyéniben viszont újítás az idei évre, hogy el lehet rabolni a pontokat egymástól. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy minden távon századmásodpercre ki van számolva az, hogy mekkora fölénnyel kell nyerni ahhoz, hogy a győzelemért járó 9 pontnál is több járjon. Ha valaki ugyanis kialakítja azt a bizonyos fölényt mire célba ér, akkor elveheti a nyolcadik, a hetedik, a hatodik, de ha nagyon nagy időt megy valaki, akár még az ötödik helyezett pontszámát is.

A Cali Condors győzelemmel kezdett:

Négy csapat vív csatát két napon keresztül a fordulók során, ezúttal az első két versenynapon a címvédő Energy Standard, az LA Current, a New York Breakers és a Cali Condors csapott össze. Az Energy amelyben olyan sztárok vannak mint a dél-afrikai Chad le Clos, vagy a nőknél a svéd Sarah Sjöström, pénteken sikeresen kezdte a szezont mégpedig a női 100 pillangón egy kettős győzelemmel.

Mindenki őket tartja alapvetően a legesélyesebbnek, de a Cali Condorsnál is vannak nagy sztárok, így például Caeleb Dressel vagy Lilly King. Mindez csak két olyan név amelyik egyébként az amerikai válogatottat erősíti és ezáltal a csapat is még értékesebb. Előzetes esélyek ide vagy oda, már az első nap után is 45 pontos előnnyel álltak az élen, végül szombat este meg is nyerték az első fordulót.

Szombaton Dressel három számot is megnyert, szóval kitettek magukért az biztos. A második az Energy Standard lett, az LA Current a harmadik, a New York Breakers pedig a negyedik helyen zárt. Egy junior világcsúcs is született, pénteken este az olasz Benedetta Pilato 15 évesen az 50 méteres mellúszás rekordját döntötte meg.

Ami a magyarokat illeti, győzelmek a részükről nem születtek, a legjobb eredményeket pénteken Kapás Boglárka és Telegdy Ádám szállították, 400 gyorson és 200 háton egy-egy negyedik helyezést a New York Breakersnek, míg szombaton Jakabos Zsuzsanna hozott egy harmadik helyet 200 pillangón az Energy Standard számára.

Folytatás vasárnap és hétfőn a 2.fordulóban, a London Roar, az Aqua Centurions, a DC Trident és a Team Iron részvételével.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás