promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messi még el se ment, de csapattársa már bejelentkezett a 10-es mezre
Borítókép:  MIKEL TRIGUEROS / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A spanyol portál, a 20minutes úgy értesült, hogy Martin Braithwaite elkérte Messi 10-es mezszámát.

A labdarúgásban a mezszámoknak jelentésük van, volt és lesz is. Míg a foci őskorában 1-től 11-ig, posztok szerint vették fel a játékosok a mezt, addig napjainkban ez a rendszer jelentősen megváltozott. A számokhoz kapcsolódó elsődleges asszociáció azonban nem, ha valaki az 1-es számot említi, a többség a kapus posztra gondol, a 9-es, 10-es szám esetében a gondolattársítás csatárra, támadóra vonatkozik. Ugyanakkor egy valami talán nem változott:

az, hogy a 10-es mez kiemelt jelentőséggel bír. Aki viseli az „elméltben” a csapat zsenije, a futballista, aki képes arra, hogy egy mozdulattal mérkőzéseket döntsön el. A 10-es mezt a futballvilág legnagyobb kiválóságai viselték Puskástól kezdve, Platinin át, egészen Maradonáig.

A Barcelona csapatában a 10-es mez Lionel Messié. Pontosabb úgy fogalmazni, még az övé a 10-es mez. Ahogy arról ugyanis írtunk, az argentin labdarúgó jelezte távozási szándékát a klub vezetőségének. Egyelőre nem tudni, hogy hol folytatja pályafutását a játékos, de jelenleg úgy tűnik, hogy a 2020/2021-es szezont már nem Barcelonában kezdi meg.

A spanyol portál, a 20minutes úgy értesült, hogy Martin Braithwaite elkérte Messi 10-es mezszámát.

Csak néhány név, akik a Barcelona 10-es mezét viselték korábban: Ronaldinho, Kubala László, Diego Maradona, Hriszto Sztoicskov, Romario...

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás