promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A 90. percig kiesésre állt, ám BL-elődöntős lett az 50. születésnapját ünneplő PSG – videó
Borítókép:  Neymar és Kylian Mbappé örül a PSG továbbjutásának. Forrás: AFP/David Ramos.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Atalanta – Paris Saint-Germain összecsapásával elkezdődött a „Bajnokok Ligája-minitorna” a portugál fővárosban, Lisszabonban.

Augusztus 12-e jelentős nap a Paris Saint-Germain életében, ugyanis 1970. augusztus 12-én alapították a francia főváros elitklubját. A Neymar vezette utódok az aranyoldalakra akartak kerülni azzal, hogy bejuttatják a csapatot a Bajnokok Ligája-elődöntőjébe.

A francia sztárcsapat ellenfele az az olasz Atalanta volt, amely 2019 őszén, a Bajnokok Ligája-csoportkörének negyedik fordulója után – egy pontot gyűjtve – kiesésre állt.

A koronavírus-járvány miatt március óta csak két tétmérkőzést játszott a PSG, ugyanis a bajnokság tavaszi szezonját törölte a sportág francia szövetsége, míg az Atalanta 12 mérkőzést játszott, és végül a harmadik helyen zárt a Serie A-ban.

Hogy miért említjük azt, hogy alig játszott mérkőzért a párizsi alakulat?

Azért, mert Neymar már a harmadik percben helyzetbe került, ám rém gyenge megoldást választott – már ekkor megállapíthattuk, hogy a brazil sztárcsatár nincs formában. Ettől viszont az Atalanta bátorodott fel, és néhány perc múlva már Keylor Navasnak kellett hatalmasat védenie. Csordogált a mérkőzés, ám a 26. percben Mario Pasalic lövésénél már tehetetlen volt a PSG kapusa.

Neymar postafordultával válaszolhatott volna, ám elpuskázta helyzetét. Sőt, a félidő vége előtt ajándékba kapott egy labdát, ám azzal sem tudott élni.

A PSG brazil sztárcsatára a mezőnyben nagyon élt, ám a kapu előtt egyszerűen elfogyott a tudománya,

rendre rossz döntéseket hozott.

A párizsiak másik sztárja, a francia Kylian Mbappé pár héttel ezelőtt súlyos sérülést szenvedett. Már az is csoda volt, hogy egyáltalán leülhetett a padra.

Ám az idő előrehaladtával egyértelmű volt, hogy bármilyen állapotban is van Mbappé: pályára kell lépnie! Thomas Tuchel a lehető legjobb időben küldte pályára játékosát, amikor az olaszok védői kellően fáradtak voltak. Így hiába sérült meg a PSG kapusa, Keylor Navas, cseréjét nem tudták próbára tenni az olaszok támadói, hiszen alig jutottak el a franciák tizenhatosáig.

A várva várt PSG-gól csak nem akart megérkezni, már a 90. percbe lépett a mérkőzés órája, amikor Marquinhos belekapott egy labdába, ami az Atalanta védőjéről a kapuba került. Sikerült az egyenlítés! És a franciák tettek róla, hogy ne legyen hosszabbítás:

Neymar-Mbappé-Eric Maxim Choupo-Moting volt a labda útja, és a Paris Saint-Germain az egyenlítő gól után 149 másodperccel megszerezte a győztes találatot.

Ezzel méltóképpen ünnepelte meg a csapat a klub 50. születésnapját. Érdekesség, hogy 25 évvel ezelőtt, 1995-ben jutott be először a BL-elődöntőjébe, most pedig másodszor.

Neymarék az RB Leipzig – Atlético Madrid találkozó győztesével küzdenek meg a döntőbe jutásért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás