promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Chelsea és a Manchester United indulhat a Bajnokok Ligájában
Borítókép:  DANIEL LEAL-OLIVAS / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Chelsea, a Manchester United, és a Leicester is a Bajnokok Ligája indulásért küzdött a Premier League utolsó fordulójában.

Két fordulóval a vége előtt már látni lehetett, hogy kik azok a szurkolók, akik izgulhatnak a végjátékban. Itt mi is sokat számolgattunk, de azóta sok víz lefolyt a Dunán.

Az utolsó előtti fordulóban a Tottenham megverte 3-0-ra a Leicestert, a United ikszelt egyet a West Hammel, míg a Liverpool egy igencsak gólokban gazdag 5-3-as meccset játszott a Chelsea ellen. Szóval ezek után a hármasból senki sem volt előrébb, hogy biztos helye legyen a top 4-ben. Minden az utolsó fordulóra maradt.  

A Chelsea volt a Bajnokok Ligája indulás szempontjából a legjobb helyzetben. Ki is számították a statisztikusok, hogy kilenc kimenetele lehet a Chelsea – Wolves, Leicester – Manchester United összecsapásnak, de itt csak két olyan forgatókönyv volt, amikor a Chelsea kipottyanhat a top 4-ből.

Ez inkább csak érdekesség, mert a lényeg, hogy a kékeknek minimum egy döntetlent kellett elérni a Wolves ellen. Egyértelműen ők játszhattak nyugodtabban a három csapat közül, és már az első félidő végén meg is szerezték a két gólos előnyüket, a második félidőt meg jól védekezve félgőzzel hozta le Frank Lampard gárdája.  

A Leicester – MU összecsapás már feszültebben indult, mivel mind a két gárda a top 4-re hajtott. Ha a Leicester nyer, akkor a United is az ötödik helyen találhatta volna magát, viszont ők is egy 0-2-es sima eredménnyel indulhatnak a BL-ben.  

Tehát a Premier Leagueben a Liverpool bajnok, a Manchester City ezüstérmes, de a lényeg, hogy a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) eltörölte az UEFA korábbi döntését, így indulhatnak a BL-ben. Ha ez nem így történik, nem is lettek volna nagyobb izgalmak. A pénzbírságot megkapják, de ezt is mérsékelték harminc millió euróról tízre.

A Chelsea, és a Manchester United is 66-66 pontot gyűjtött ebben a szezonban, de a jobb gólkülönbség miatt utóbbi a bronzérmes. A kékek siralmas átlagot produkáltak az 54 bekapott góllal, és ezen javítaniuk kell a következő szezonban.

A Leciester így Európa-iga csoportkörös, míg a Tottenham a hatodik helyre esett be, amivel Mourinho csapata is Európa-liga induló.

Kiesett, és megy az angol másodosztályú úgynevezett darálóba a Bournemouth, a Watford, valamint a Norwich. Utóbbi már nagyon régen eldőlt, hogy kiesik, mindössze 21 pontot gyűjtöttek a szezon alatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás