promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Iszonyatosan izgalmas lesz a Premier League végjátéka
Borítókép:  Julian Finney / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Chelsea, a Manchester United és a Leicester drukkerei élhetnek majd át igazán feszült pillanatokat.

A csúcson már eldőlt minden, a Liverpool bajnok, és ebbe nem köthet bele senki, mert olyan évet produkáltak, ami ámulatba ejtő. Elég csak leírni azt, hogy 36 lejátszott mérkőzés után a már biztosan ezüstérmes Manchester City 18 (!) ponttal van lemaradva mögöttük. Ez több is lehetne, de Jürgen Klopp gárdája kiengedett egy kicsit a végére, de nem is szabad már semmilyen összecsapást halálosan komolyan venniük. Erre még vissza fogunk térni pont a Chelsea miatt.

Az borított fel mindent, amikor pár napja a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) eltörölte az UEFA korábbi döntését, és úgy találták, hogy a Manchester City nem játszotta ki a pénzügyi fair play (FFP) szabályait, szóval az angol csapat indulhat a Bajnokok Ligájában. A pénzbírságot megkapják, de ezt is mérsékelték harminc millió euróról tízre.

Erről már rengetegen elmondták a véleményüket, de maradjunk objektívek, mert nekünk most az számít, és hát a City után tanyázó csapatok drukkereinek is, hogy Pep Guardiola csapata nem kap komolyabb szankciót, így aki az ötödik helyen végez, az már nem indul a Bajnokok Ligájában, csak az Európa-ligában.

A Chelsea nagyon kezd bevásárolni, komolyak a szándékai Frank Lampard csapatának, hogy újra megerősödjenek. Olyan friss nevekkel, mint Hakim Ziyech, Timo Werner, vagy Kai Havertz (utóbbi még nem megerősített, de kezelhetjük úgy) nem az Európa-ligában szeretnének focizgatni. A Manchester United elég csalódást élt át mostanában, Ole Gunnar Solskjær türelmi ideje meg szerintem letelne, ha nem viszi be a MU-t a Bajnokok Ligájába. Persze ott van nevető harmadikként a Leicester, akiknek nagyon jól jönne az a pénz, amit a BL indulás hoz. Abba már bele se menjünk, hogy a másik két csapatnak mekkora felfordulást okoz, ha a Bajnokok Ligája bevételtől elesnek. 

Két forduló van még hátra az angol bajnokságból, és a City után nagyon összetorlódott a mezőny. A Chelsea 63 ponttal áll a bronzérmes helyen,  a negyedik a Leicester 62 ponttal, és ötödik a Manchester United szintén 62 ponttal. Azonos pontszámnál ugyebár a gólkülönbség számít, amiből amúgy a Chelsea áll a legrosszabbul eddig: 64 rúgott, de 49 bekapott gól. Utóbbi szám nagyon csúnya. A Leicester statisztikája 67/36, míg a Manchester Unitedé 63/35. Az első szám itt is az, hogy a csapat mennyi találatot szerzett, a második pedig, hogy mennyit kapott.

A három gárda gyakorlatilag élet-halál harcot fog vívni egymással. A City Bajnokok Ligája indulása eleve beindította az izgalmakat, de a csapatokra olyan utolsó forduló vár, amiben ha nem teszik magukat oda száz százalékosan, akkor könnyen lemaradhatnak a BL-ről.

Már vasárnap kezdődik a visszőfutás, mert a Tottenham a Leicestert fogadja. Előbbi már akkor se rúghatna labdába, ha mindkét meccsét lehozza, mivel 55 ponttal a hetedik helyen tanyázik. Nagy kérdés, hogy José Mourinho mennyire akarja komolyan venni a végjátékot, és egy Európa-liga selejtezős helyre bepottyanni, amit a komolyabb csapatok a hátuk közepére se szoktak kívánni. Azonban, ha a Leictester itt pontokat veszít, akkor nagyon nehéz helyzetbe fog kerülni.

Mit csinál közben vasárnap a Chelsea és a Manchester United? Egymást fogják fárasztani, mivel este 19-kor kezdődik az FA-kupa elődöntő. Ők szerdán játsszák le a 37-ik fordulót, ahol a Manchester United a West Hamet, míg a Liverpool a Chelseat fogadja.

Mindkettő nehéz meccs lesz, de a Chelseanek előnye lehet, hogy a bajnok Liverpool eléggé kiengedett. Legutóbb Klopp csapata döntetlent játszott a Burnleyvel, az Arsenal pedig le is győzte őket. Egyértelműen a kékeknek kell menni, ők lesznek a motiváltabbak, de bármi megtörténhet azon a mérkőzésen is.

Az utolsó fordulóban a Chelsea a jelenleg hatodik helyen álló Wolvest fogadja. Ők is teperni fognak, hogy megtarthassák az Európa-liga selejtezőt érő hatodik helyet. Na, de van egy mérkőzés, ami ennél is fontosabb. Mintha a sors akarta volna így. A zárófordulóban július 26-án vasárnap a Leicester a Manchester Uniteddal csap össze. Képtelenség előre látni, hogy mi lesz ennek a versenyfutásnak a vége.

A Spíler TV szavazása szerint a Leicester lesz az, aki lemarad a Bajnokok Ligája indulásról. Tény, hogy össze kellene kapniuk magukat, hogy ez ne így legyen, és rájuk vár két nehéz meccs a PL-ben, viszont a két rivális meg eggyel többet játszik az FA-kupa miatt.

A Manchester Unitednek még egy sansza lehet, ha esetleg eltolják a dolgokat a bajnokságban: meg kell nyerniük az Európa-ligát, amivel ugyebár automatikusan bekerülnek a BL-csoportkörbe.

Indul az őrület, és iszonyatos nagy izgalmak várnak az angol foci szerelmeseire.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás