promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eldőlt: a Puskás Akadémia indulhat az Európa-ligában
Borítókép:  MTI/Szigetváry Zsolt
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az OTP Bank Liga 2019/2020-as szezonjának utolsó fordulójában dőlt el, hogy a Puskás Akadémia indulhat az Európa-ligában.

Az OTP Bank Liga 2019/2020-as idényének utolsó fordulójára két fontos kérdés maradt: melyik csapat esik ki a Kaposvár mellett, illetve ki indulhat az Európa-ligában? Előbbi kérdésre a választ már korábban megkaptuk, miután a Debrecen-Paks mérkőzés drámai végjátékot követően 1:1-s döntetlenre végződött, ez pedig az jelentette, hogy 27 éve után a Loki búcsúzik a magyar elsőosztálytól. A történésekről – köztük arról, ahogy a debreceni szurkolók a pályára rohantak a lefújást követően – ide kattintva olvashat.

Az pedig, hogy kié lesz a bronzérem, egyben ki indulhat az Európa-liga selejtezőkben a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia között dőlt el. Kuttor Attila együttese a már bajnok Ferencváros otthonába látogatott, míg a felcsúti csapat a Budapest Honvéd csapatát fogadta. A záróforduló előtt a harmadik helyen a Puskás állt 51 ponttal, míg a Mezőkövesdnek 50 pontja volt. Utóbbi együttesnek tehát egyértelmű volt a helyzete: csak akkor van esélye az El-indulás megszerzésére, amennyiben három pontot szerez és vetélytársa nem gyűjt egy pontnál többet.

A Mezőkövesd jól is kezdte a Fradi elleni mérkőzést, hatékonyabb helyzetkihasználással már 15 perc után 2:0-ra vezethetett is volna, de ehelyett egyre inkább kapuja elé szorult a Ferencváros növekvő nyomása miatt, Tokmac góljának köszönhetően pedig 0:1-s hátránnyal ment a félidőre. Miközben a Puskás Akadémia 1:1-es döntetlennel vonult pihenőre.

Vezet a Fradi

A mezőkövesdiek vastagon hozzájárultak a Fradi vezetéséhez. Tokmac gólja távol sodorta a vendégcsapatot az EL-selejtezős reményektől. A második félidő...

A Ferencváros-Mezőkövesd második félidejében hiába próbált cserékkel segíteni csapata támadójátékán Kuttor Attila, a Mezőkövesd 1:0-s vereséget szenvedett, de ha győzött is volna a matyóföldi klub az se lett volna elég, ugyanis a Puskás Akadémia végül 2:1-re legyőzte a Budapest Honvédot, ezzel pedig eldőlt, hogy a felcsúti együttes indulhat az Európa-ligában.

Győzelemmel biztosította be nemzetközi szereplését a Puskás

A meccs hajrájában a holland Slagveer hosszan vezette a labdát, majd bődületesen nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba, így a lefújás előtt nem sokkal...

[[c]] 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás