promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Karim Benzema túlszárnyalta Puskás Ferencet
Borítókép:  JAVIER SORIANO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azzal, hogy Karim Benzema duplázott a Valencia elleni spanyol bajnoki mérkőzésen, már 243, Real Madrid-mezben szerzett gólnál jár. Megelőzve a klub örökranglistáján Puskás Ferencet.

Több szempontból is emlékezetesre sikeredett a Real Madrid-Valencia spanyol bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Az a mérkőzés, amelyen Zinedine Zidane csapat győzelmi kényszerben lépett pályára, s nyert végül 3:0-ra. A találkozón hosszú sérülést követően pályára lépett Marco Asensio, aki harmincegy másodperccel becserélését követően, első labdaérintéséből gólt szerzett. Ilyen gyorsan a 2005/2006-os szezon óta nem talált be egyetlen Real Madrid cserejátékos sem az OPTA adatai szerint.

„Hónapok óta erre a pillanatra vártam, rengeteg kemény munka, áldozat és kitartás van emögött. Ezt a gólt azoknak ajánlom, akik végig mellettem voltak a hosszú idő alatt" - írta Twitter-oldalán Ansensio.

De azt sem szabad elfelejteni, hogy Karim Benzema két gólt lőtt, ezzel pedig összesen 243, Real-mezben szerzett találatnál jár, megelőzve immár az ötödik helyen Puskás Ferencet. A klub történetének legeredményesebb játékosa továbbra is Cristiano Ronaldo a maga 451 góljával.

De, ha már szóba jött Benzema. Érdemes felidézni a játékos második, a Real harmadik gólját, s azt, ahogy az eseményeket Ray Hudson, a BeiN Sports kommentátora megélte.

A Twitter-bejegyzés leírásában olvasható partridgisms kifejezés pedig Alan Partridge kommentátorhoz kapcsolódik. A szót először egyébként maga Partridge használta, s arra utal, hogy a kommentátor a jeleneteket, gólokat, eseményeket a maga bolondos és vicces stílusában, és sokszor nem a helyzethez illő hasonlattal ír le.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás