promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rafael Nadal: „Katasztrófa vagyok, de nagyon küzdök” – videók
Borítókép:  Rafael Nadal miután legyőzte az amerikai Taylor Fritzet az acapulcói döntőben. Forrás: Mexsport via AFP/Andres Obregon.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy hónapja nem fogott ütőt Rafael Nadal, a spanyolok 19-szeres Grand Slam-bajnok teniszsztárja.

A volt világelső február 29-én vívta legutóbbi mérkőzését, amikor 6:3, 6:2-re legyőzte az amerikai Taylor Fritzet az acapulcói döntőben, begyűjtve karrierje 85. trófeáját. Ezután továbbutazott Indian Wellsbe, ám a kaliforniai szupertornát a koronavírus-járvány miatt törölték, és a teniszidény leghamarabb július közepén folytatódhat.

A spanyol salakkirály az Instagramon bevallotta, hogy életében először jelentkezik be élőben, és percekig próbálta Roger Federert és Andy Murrayt megjeleníteni a beszélgetésben.

„Katasztrófa vagyok mindenben, de nagyon küzdök” 

– nevetett, miközben Murray kommentben odaírta, hogy

„Hát ez briliáns... Megnyerhet 52 Roland Garrost, de az Instagrammal nem boldogul.”

A tennis365.com-nak sikerült is lementenie a beszélgetés ezen részét:

A társalgás során Nadal említette, hogy legutoljára egy Indian Wells-i edzésen volt ütő a kezében, ami igencsak jó kedvre derítette Federert:

„Hát ez tökéletes, akkor nem tudsz majd teniszezni, amikor visszatérsz” 

– tréfálkozott a svájci klasszis.

Nem sokkal később a háromszoros GS-győztes Murray is elmondta, hogy csak erősítéssel telnek a napjai, és öt hete nem ütött labdába.

A 33 éves Nadal a beszélgetésben cáfolta azt az elterjedt nézetet, miszerint jobb kézzel is tud játszani:

„Ez csak legenda. Mindent jobbal csinálok, kosarazni is csak azzal tudok, de a tenisz és a foci kivétel. Gyerekként mindkét oldalról két kézzel ütöttem, az edzőim biztosan nem tudták eldönteni, hogy jobbkezes vagy balkezes vagyok-e” 

– tette hozzá, majd rátért a jövő hétre kiírt madridi verseny pótlására kitalált virtuális tornára, amelyen ő is elindul.

„Valaki nem akarja, hogy idén is remekeljek Madridban, ráadásul játékkonzol is csak pár napja volt először a kezemben. Csiszolgatom a tudásomat, és rád írok, Andy, amikor készen állok egy meccsre”

– tette hozzá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás