promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ronaldo a Twitter futballvilágának csúcsán
Borítókép:  MARCO BERTORELLO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Akár szűkebb, akár a tágabb futballvilág-szereplőket vesszük alapul, nem találunk olyan játékost vagy szervezetet, amelyet többen követnének mint Cristiano Ronaldót.

Az alapvetően a futballt gazdasági, pénzügyi oldaláról vizsgáló KPMG most arra volt kíváncsi, hogy ha csak a Twitteren jelen lévő labdarúgókra, futballszervezetekre koncentrál, akkor ki, mekkora elérést generál, illetve ki, mekkora bázissal rendelkezik. Az eredmény nem mondható különösen meglepőnek.

A cég arra figyelt fel elemzése során, hogy a Twitteren a követők sokkal szélesebb körben oszlanak meg a kölönböző sportok között. Míg a Facebookon a legkedveltebb oldalalak tizes listáján lévők a futballhoz kapcsolódnak, addig a Twitteren a top tízbe már négy olyan szereplő is befért, aki nem a labdarúgásban tevékenykedik. Nézzük ezt a négy „kívülállót":

  • Lebron James (kosaras) 45, 3 millió követő 
  • Virat Kohli (krikett) 33,8 millió követő
  • NBA (az észak-amerikai profi kosárlabdaliga-testület oldala) 30 millió követő
  • NFL (az észak-amerikai profi jégkorongliga-testület oldala) 25 millió követő

Szinte már természetesnek mondható, hogy a sportról, közösségi oldalról és listáról van szó, akkor az első helyen a portugál világsztár, Cristiano Ronaldo áll. A Juventus játékosa 82,8 millió követővel rendelkezik, ráadásul egy posztjára átlagban százezer reakció (kedvelés, hozzászólás, megosztás) érkezik. A második helyen Neymar áll 35, 1 millió követővel, s átlagos 35.100 reakcióval. A lista további szereplői az alábbi képen láthatók:

forrás: KPMG

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás