promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Manchester United megverte Pep Guardiola City-jét – videó
Borítókép:  a két manchesteri csapat vezetőedzője, Ole Gunnar Solskjær és Pep Guardiola. Forrás: AFP/Oli Scharff.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Premier League 29. fordulójának zárómérkőzésén rendezték meg a Manchester United – Manchester City városi rangadót.

Fontos derbit rendeztek Manchesterben, hiszen a hazaiak a Bajnokok Ligáját érő helyek egyikére hajt, míg a City az utolsó utáni szalmaszálat akarta megragadni, hogy utolérje a Liverpoolt.

Ennek megfelelően Pep Guardiola csapata magához ragadta a kezdeményezést, míg a vörös mezesek kontrákra rendezkedtek be, és várták a kínálkozó alkalmat. Ebben Martial jeleskedett, aki többször is jól indult be az üres területekre, csak nem volt olyan csapattársai, aki ezt észrevette volna. Húsz perc elteltével az United átvette a mérkőzés irányítását, és egy meglepő szabadrúgás-kombináció után meg is szerezte a vezetést Martial révén. Ne hallgassuk el, hogy a gólban a vendégek brazil kapusa, Ederson nem igazán állt a helyzet magaslatán. Érdekes volt látni, hogy a kapott gól mennyire megfogta a City-játékosokat – szinte át sem tudták lépni a félpályát.

A második félidő szinte ugyanolyan taktikai felállással indult, mint az első. Annyi volt a különbség, hogy most már az United csatárai is inkább a saját térfelükre rendezkezdtek be. Pep Guaridola cserékkel igyekezett frissíteni csapatán, érezhetően nőtt is a vendégek nyomása, ám a hazai védők jól álltak a lábukon. Ha pedig már ők sem tudtak segíteni, akkor a City játékosai előtt még mindig ott tornyosult David de Gea. 

A mérkőzés végére eleredt az eső, ami magával hozta a Manchester United gólját, ami szintén a vendégek kapusának számlájára írható.

A hazaiak már csak három pontra állnak az automatikus BL-indulást jelentő helytől, míg a City, egy meccsel kevesebbet játszva, 15 pontos hátránnyal üldözi a Liverpool-t.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás