promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
-4 fok: alsónadrágra vetkőzve ünnepltek vb-címet a magyarok – fotó
Borítókép:  az ünneplő magyar játékosok. Forrás: irk.today.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar férfi jéglabda (bandy)-válogatott megnyerte a B csoportos világbajnokságot, ezzel a világelitbe jutott.

A jégkoronghoz és a gyeplabdához hasonlító sportágban a nemzeti együttes a viadal honlapja szerint a hollandokat 3-2-re, a svájciakat 7-0-ra, a cseheket 5-1-re, az ukránokat pedig 2-0-ra győzte le a csoportmérkőzéseken. A folytatásban Japán legjobbjait 4-1-re, a szlovák együttest 5-0-ra múlta felül, a pénteki irkutszki fináléban pedig 4-1-re diadalmaskodott az ukrán válogatott felett.

Így a magyar csapat százszázalékos teljesítménnyel nyerte a B csoportos vb-t, és feljutott az A csoportba. Bár 2018-ban már szerepelt itt a válogatott, ám akkor nem saját erőből jutott fel, hanem az előző évi győztes, de a tornától távol maradó Kanada helyén indulhatott – írta összefoglalójában a távirati iroda.

A Migráns Medve nevű Facebook-oldal vette észre, hogy egy orosz portál írta meg (ahol megnézhetitek a fotót), hogy a magyar sportolók Irkutszk központjában -4 fokban alsónadrágra vetkőzve ünnepelték vb-címüket:

„A magyar válogatott hokisai, akik aranyat értek el a jéglabda-világbajnokságon a B-csoportban, legyőzve Ukrajnát, meglehetősen furcsán ünnepelték a győzelműket. Előbb a Trud stadionban, aztán a magyarok bementek Irkutszk központjába, a Kirov térre, ahol egyfajta flashmobot alkottak: Alsónadrágra vetkőzve, lábszárvédőben, védősisakban, arannyal a nyakukban kezdtek táncolni. A magyarokat a könnyed szibériai -4 fok sem ijesztette meg. Néhányan a kezükbe vették az ütőiket is és a téren keztek el játszani. A róluk készült fotókat a helyiek feltöltötték a különféle közösségi oldalakra, amit az emberek többsége humorral fogadott. Az érzelmeiket a többség megértette. A győzelem eredményeként a magyarok jövőre az A-csoportban bizonyíthatnak, Oroszország, Svédország és Finnország ellen.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás