promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Agüero egyre közelebb Manchester „uralmához”
Borítókép:  PAUL ELLIS / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azzal, hogy Sergio Agüero gólt szerzett a Sheffield Wednesday ellen FA-kupa mérkőzésen lehagyta Wayne Rooneyt a legeredményesebb manchesteri labdarúgók tekintetében.

Megint Sergio Agüero döntött. Az argentin játékos góljával nyert ugyanis a Manchester City a Sheffield Wednesday ellen az FA-kupa nyolcaddöntőjében. A támadó a találkozó 53. percében talált be, ami azt jelentette, hogy a csapat a kupasorozat negyeddöntőjébe jutott, és a Newcastle Uniteddal mérkőzik idegenben.

Azzal, hogy Sergio Agüero gólt szerzett nemcsak csapatát jutatta tovább, de közelebb került ahhoz is, hogy Manchester legeredményesebb játékosa legyen. A Sheffield ellenivel együtt ugyanis immár 254 Manchester Cityben szerzett találata van, s ezzel lehagyta Wayne Rooneyt, aki a Manchester United együttesében 253 alkalommal volt eredményes. Érdekesség, hogy Agüerónak a 254 gólhoz 367 mérkőzésre volt szüksége, míg Rooney 559 mérkőzésen 253-szor talált be – tehát az argentinnak 192 mérkőzéssel kevesebbre (ez majd négy szezont jelent) volt szüksége.

Ahhoz, hogy Agüero teljesen átvegye Manchester „uralmát” még huszonegy gólt kell rúgnia, ugyanis Denis Law (aki korábban a Unitedben és a Cityben is futballozott) 274 találatnál hagyta abba pályafutását.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás